Lukuaika: Henry Aflecht pelasti nyt Hurstin joulujuhlat tulevillekin vuosille

Henry Aflecht pelasti nyt Hurstin joulujuhlat tulevillekin vuosille

Aurinkorannikon hyväntekijän Henry ”Miljonääri-Henkka” Aflechtin toiminnan ansiosta Hurstin vähävaraisten ja yksinäisten joulujuhla saadaan pidettyä kahtena tulevanakin jouluna.

Espanjan Aurinkorannikolla viihtyvä mediapersoona Henry Aflecht, 51, on noussut nyt isosti otsikoihin  myös hyväsydämisyytensä takia.

Fuengirola.fi kertoi joulun alla, että Miljonääri-Henkkana tunnettu hyväntekijä maksoi omasta pussistaan Helsingin Messukeskuksen vuokran, jotta vähävaraiset kansalaiset saavat joulujuhlansa ja -ruokansa.

Hurstinavun järjestämässä vähävaraisten joulujuhlassa 24.12. jaettiin ruokakasseja, syötiin jouluruokaa ja nautittiin Paula Vesalan sekä Hanna Pakarisen esiintymisistä.

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli paikalla ja piti tilaisuudessa puheen.

- Mainos -

”Haluan kannustaa muitakin auttamaan”

Oikeaa ja aitoa joulumieltä henkivä uutinen keräsi pelkästään Fuengirola.fi:n Facebook-sivulla yli 25 000 tykkäystä ja levisi kulovalkean tavoin läpi somen ja valtakunnallisiin uutismedioihin.

– Kiitos kaikesta palautteesta, sitä on tullut valtavasti, Henkka sanoo nyt.

– Ilahduttavaa on ollut se, että suurin osa kommenteista on ollut kannustavia ja positiivisia. Vinkujille tiedoksi: en tee hyväntekeväisyyttä nostaakseni omaa arvoani, vaan auttaakseni vähäosaisempia. Kerron toiminnastani julkisuudessa siksi, että voin kannustaa muitakin tekemään samaa: osallistumaan ja tukemaan toista kanssaihmistä. Se on tämän kaiken ydin.

Lue myös: Henry Aflecht maksoi Hurstin vähävaraisten joulujuhlan vuokran

Messevä vuokra sisältää paljon

Messukeskuksen vuokra oli 27 000 euroa, jonka Henry siis maksoi itse.

Hurstinavun toiminnanjohtaja Sini Hursti kertoi, että tilavuokraa on viime vuosina katettu erilaisilla lahjoituksilla. Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun koko tilavuokra kuitattiin yksittäisellä lahjoituksella.

Hurjan suurelta kuulostavaa vuokrasumma sisältää muutakin kuin tilan. Hintaan sisältyy muun muassa esityksissä tarvittava tekniikka, tarjoiluun käytettävät kalusteet sekä runsaasti henkilökuntaa järjestysmiehistä lähtien.

- Mainos -

Koska vähävaraiset ansaitsevat joulujuhlansa joka vuosi, Henry Aflecht käänsi heti joulun jälkeen katseensa vuoteen 2024.

Henkka heitti somessa miljonäärihaasteen ja yritti houkutella suomalaisia raharikkaita osallistumaan Hurstin joulujuhlan tukemiseen. Aflechtin TikTokiin ja muille some-kanavilleen jakama video sai yli puoli miljoonaa katselukertaa.

Lue myösHenry Aflecht on parannuksen tehnyt paha poika

Muut miljonäärit eivät innostuneet auttamaan

Tulos kuitenkin yllätti. Muut miljonäärit eivät innostuneet auttamisesta.

– Valitettavasti… kun olen ollut yhteydessä neljään miljonäärinä mediassa heiluneeseen henkilöön, kellään heistä ei ole mielenkiintoa lähteä mukaan auttamaan, Henkka kertoo.

Niinpä hän päätti katsoa, onko kansassa voimaa ja pyysi tavallisilta suomalaisilta lahjoituksia. Henkka tarjosi vielä porkkanan: mikäli Suora tuki ry:n kautta tehdyn keräyksen kautta kertyy tarvittava 27 000 euron potti, Henkka lupaa maksaa itse vuoden 2025 joulujuhlan vuokran.

Kansa lahjoitti vuorokaudessa vuokrasumman

Henkka oli varannut keräykselle aikaa 15.1. asti, mutta summa täyttyi jo vuorokaudessa.

- Mainos -

– Uskomaton suoritus. En voi uskoa, Henkka päivitteli somessa jakamallaan videolla.

Vuorokaudessa suomalaiset lahjoittivat yli 27 000 euroa, jolla saadaan siis vuoden 2024 Hurstin vähävaraisten ja yksinäisten joulujuhlan pitovuokra kuitattua.

Lupauksensa mukaisesti Henkka pulittaa itse vuoden 2025 vuokran, joten nyt joulujuhla on turvattu ainakin kahdeksi vuodeksi.

– Nostakaa hattua itsellenne! Iso kiitos!

Artikkelin kirjoittaja

Jari Peltomäki
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...