Lukuaika: AC/DC saapuu Andalusiaan – rokkilegendojen ainoa Espanjan-konsertti

AC/DC saapuu Andalusiaan – rokkilegendojen ainoa Espanjan-konsertti

AC/DC rokkaa Sevillassa toukokuussa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
AC/DC.

Legendaarinen australialainen rock-yhtye AC/DC esiintyy Espanjan Andalusiassa tänä keväänä.

AC/DC rokkaa Power Up European Tour 2024 -kiertueellaan Andalusian pääkaupungissa Sevillassa 29. toukokuuta. Kyse on yhtyeen ainoasta Espanjan-konsertista.

Thunderstruck ja Highway to Hell -megahiteistään tutut rokkarit palaavat Estadio de la Cartujan stadionille, missä he ovat rokanneet kahdesti aiemminkin, vuosina 2010 ja 2016. Cartuja-stadionille mahtuu 60 000 katsojaa.

Luvassa on taattua raskaan rockin ilotulitusta: lavalla viihdyttävät laulaja Brian Johnson, kitaristit Angus Young, Stevie Young ja rumpali Matt Laug. Uusi basisti Chris Chaney korvaa bändin alkuperäisen jäsenen Cliff Williamsin.

- Mainos -

AC/DC ei konsertoi Suomessa

AC/DC:n kiertue alkaa 17. toukokuuta keikoilla Saksassa ja Italiassa ennen Espanjan konserttia 29. toukokuuta.

Tämän jälkeen yhtye matkustaa Hollantiin, Itävaltaan, Sveitsiin, Englantiin, Slovakiaan, Belgiaan, Ranskaan ja Irlantiin. Yhtye ei tällä kertaa esiinny Suomessa tai muissa Pohjoismaissa.

Espanjan-keikan liput tulevat myyntiin perjantaina 16.2. Live Nationin ja Ticketmasterin kautta.

Kysyntä on todennäköisesti hyvin korkea, koska tämä voi olla yhtyeen yksi viimeisistä – ellei viimeinen –  Euroopan-kiertueistaan.

Yli 50 vuotta rockin huipulla

Yli viisikymmentä vuotta toiminnassa ollut AC/DC on yksi maailman pitkäikäisimmistä ja suosituimmista rockyhtyeistä. Se on valittu Rock and Roll Hall of Famen jäseneksi, ja yhtyeellä on oma laatta Hollywoodin Walk of Famella. 

Music Television on nimennyt AC/DC:n kautta aikojen neljänneksi parhaaksi hard rock -artistiksi.

Yhtyeen perusti  Skotlannista 1960-luvulla Australiaan muuttanut kitaristi Malcolm Young vuonna 1973 veljensä, kitaristi Angus Youngin kanssa. Vuonna 2017 menehtynyt Malcolm ja Angus keksivät nimen AC/DC, kun heidän siskonsa oli huomannut ompelukoneen takaosassa kyseisen kirjainyhdistelmän, joka merkitsee vaihtovirtaa ja tasavirtaa. Veljesten mielestä nimessä yhdistyi heidän vastikään perustamansa bändin energia ja vauhdikas musiikki.

Yhtye tunnetaan Angus Youngin koulupuvussa esiintymisen ohella myös lavaesiintymisestään sekä musiikistaan, joka pohjautuu yksinkertaisiin sointukulkuihin ja voimasointujen käyttöön ilman efektejä.

- Mainos -

AC/DC:n levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa kappaletta.

Bändin Back In Black (1980) on yhtyeen myydyin albumi, jota on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta. Albumi sisältää useita tunnettuja kappaleita, kuten Hell’s Bells, Back In Black, You Shook Me All Night Long, Rock And Roll Ain’t Noise Pollution ja Shoot to Thrill.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *