Fuengirolan kiistelty härkätaistelu peruuntui – syynä ”kiista ruotsalaisomistajan kanssa”

Fuengirolan Plaza de Toros -areenalla oli tarkoitus härkätaistella tulevana sunnuntaina, mutta tapahtuma kaatui viime tingassa yllättäviin erimielisyyksiin.

Fuengirola.fi uutisoi aiemmin syyskuussa, että härkätaistelut palaavat Fuengirolaan.

Tapahtuman järjestävä Tauro Sevilla -yhtiö mainosti, että Plaza de Toros -areenalla järjestetään sunnuntaina 8.10. suuri härkätaistelu, missä härkätaistelijat Javier Conde, David ”El Fandi” Fandila ja Juan Carlos Benítez taistelevat Osbornen karjan kanssa.

Lue myös: Fuengirolassa härkätaistellaan taas lokakuussa – ruotsalaiset omistavat nyt areenan

Espanjan Aurinkorannikon suomalaiskaupunkiin suunniteltu härkätaistelu on kuitenkin peruutettu yllättäen ja yhtäkkiä. Järjestäjä ilmoitti peruutuksesta torstaina (5.10.) vain kolmea päivää ennen härkätaistelua.

Taustalla on viime hetken kiista.

Fuengirolan härkätaistelu su 8.10. Plaza de Toros -areenalla on peruutettu.

Punaisena vaatteena härkätaisteluareenan ruotsalaisomistaja

Härkätaistelu olisi ollut järjestäjän mukaan osa Fuengirolan suurta feria-tapahtumaa, joiden avajaisia vietetään perjantai-iltana 5. lokakuuta.

Fuengirolan suojeluspyhimyksen Rosarion kunniaksi vietettävät feriat ovat vakiinnuttaneet paikkansa yksinä koko Andalusian komeimpina juhlina.

Lue myös: Feriat valtaavat Fuengirolan

Härkätaistelun järjestävän tahon mukaan syynä härkätaistelun peruukseen on sen ja ”härkätaisteluareenan omistajayrityksen välinen ristiriita”.

Plaza de Toros Fuengirola myytiin alkuvuodesta 2023 uusille omistajille.

Mittavan kiinteistön osti ruotsalaista alkuperää oleva sijoittajaryhmä. Pyyntihinta oli 4,5 miljoonaa euroa.

Nyt alan media tietää kertoa, että härkätaistelun järjestäjällä on ”ollut merkittäviä erimielisyyksiä ruotsalaisen Mark Georg Skarmanin johtaman areenan kanssa”. Ja tämä kiista esti tapahtuman järjestämisen ja pakotti peruutukseen.

Äkillinen peruutus nähdään ”jälleen kerran ongelmallisena Fuengirolan härkätaisteilujen jatkuvuuden kannalta”. Lähteen mukaan molemmat osapuolet olisivat tehneet viiden vuoden sopimuksen, mutta sitä ”rikottiin jo ensimmäisessä tilaisuudessa”.

Härkätaistelut ovat kiisteltyjä

Vaikka härkätaistelu on pitkään ollut osa Espanjan kulttuuriperintöä, se on viime vuosina herättänyt voimakasta kritiikkiä eläinoikeusaktivistien ja osan yleisöstä taholta.

Monet pitävät härkätaistelua julmana ja epäeettisenä perinteenä, ja osa vaatii sen kieltämistä.

Olipa asiasta mitä mieltä tahansa, härkätaistelut ovat vanha osa manner-espanjalaista kulttuuria. Härkätaistelut saivat vuonna 2013 Espanjan kulttuuriperinnön aseman ja sitä kautta lainsuojan.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mistä tulee maailman parhaat viinit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...