Lukuaika: Finnairin pääsiäisen lakkouhka peruuntui

Finnairin pääsiäisen lakkouhka peruuntui

Finnairin pääsiäisen ajan lentoliikenne kulkee normaalisti.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika
Finnairin koneet lentävät normaalisti pääsiäisenä, kun lakkouhka väistyi.

Ilmailualan Unioni IAU on perunut aiemmin maaliskuussa antamansa ennakkoilmoituksen pääsiäisen ajan työtaisteluista. Fuengirola.fi kertoi lakkouhasta viime viikolla.

Mikäli lakko olisi toteutunut, olisi Suomen lentoliikenne häiriintynyt merkittävästi kiireisten pääsiäispyhien aikaan. Nyt Finnairin lentoliikenne kulkee pääsiäisen aikaan normaalisti.

Lue myös: Pääsiäislakko uhkaa sotkea Finnairin lentoliikennettä

Ilmailualan unioni oli antanut ennakkoilmoituksen työtaisteluista kahdelle päivälle: kiirastorstaille 28. maaliskuuta ja pääsiäisen jälkeiselle tiistaille 2. huhtikuuta.

- Mainos -

Kyseessä olisi ollut kaksi vuorokauden mittaista Finnairin lentoliikenteeseen kohdistunutta työtaistelua. Niiden taustalla olivat Finnair Tekniikassa päättyneet muutosneuvottelut. Kyseessä ei olisi ollut poliittinen lakko.

Taloussanomien tavoittama IAU:n puheenjohtajan Juhani Haapasaari kertoo, että Finnair on perunut kiistoja aiheuttaneita muutoksia.

– Osapuolten välisissä keskusteluissa on päästy ratkaisuun, jonka myötä Finnair on keskeyttänyt lentokoneiden huolto- ja korjaustöihin liittyvien muutosten toteuttamisen siltä osin, kuin IAU katsoi niiden olevan työehtosopimusten vastaisia, ja IAU on puolestaan perunut aiemmin ilmoittamansa työtaistelutoimet, Haapasaari viestitti lehdelle.

Palvelualojen työnantajat Palta kertoo olevansa tyytyväinen, että lakonuhka väistyi ja että pääsiäisliikenteeseen ei aiheudu häiriöitä.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *