Finnair peruutti yllättäen yölentonsa Málagaan: ”Ikävä tieto tuli Renfessä matkalla kentälle”

Suomalaismatkustajien lentosuunnitelmat menivät perjantain vastaisena yönä tyystin sekaisin niin Suomen kuin Espanjan Aurinkorannikon päässä.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Finnair peruutti yölentonsa Espanjan Aurinkorannikolle ja takaisin Helsinki-Vantaalle.

Finnairin Málagan-lennon peruutus torstai-iltana (27.6.) sekoitti kymmenien matkustajien suunnitelmat äkkiarvaamatta.

Lennon AY1675 piti lähteä Helsinki-Vantaalta kello 20.50, mutta kone ei koskaan noussut ilmaan. Sen statukseksi on ilmoitettu ”peruutettu”.

Koneen piti laskeutua Espanjan Aurinkorannikolle Málagan lentokentälle perjantain puolella kello 00.25, jonka jälkeen se olisi ottanut uudet matkustajat kyytiinsä Espanjasta ja jatkanut takaisin kohtia Helsinkiä kello 01.15, lentonumerolla AY1676.

Tämä Finnairin sangen raskas ja väsymystä aiheuttava läpiyön ”red-eye” eli punasilmälento on ollut suomalaisyhtiön tarjonnassa jo pitkään.

- Mainos -

Lue myös: Finnair tuplaa lentonsa Málagaan kesällä – Espanjan ykköskenttä suomalaisille

Kuvakaappaus Finavian sivuilta, Helsinki-Vantaan lähtevistä lennoista 27.6.24.

17 euron hyvityskupunki

Ilmoitus lennon peruuntumisesta tuli matkustajille luonnollisesti täytenä yllätyksenä.

Aurinkorannikon päässä monet olivat jo matkalle kohti Málagan kenttää, kun tieto peruutuksesta lävähti luuriin.

– Olimme menossa kovaa vauhtia Renfellä kentälle, kun kännykkä kilahti. Aikamoinen shokki, suomalaismatkustaja kuvailee tunnelmiaan Fuengirola.fi:lle.

– Tarkoitus oli palata kesäksi Suomeen ja Fuengirolan-vuokra-asunnon avain on palautettu, tavarat varastoitu ja kaikki valmisteltu mukavan kotiinpaluun varalle. Tämä oli todella ikävä yllätys.

Finnair pahoitteli peruustusviestissä tilannetta ja yhtiö lupasi ”valmistella uuden lennon varausta”. Se onnistunee vasta perjantain puolella, joten edessä saattaa olla hotelliyöpymisiä.

– Finnair tarjosi 17 euron hyvityskupongin Málagan kentällä. Uusi lento reititettiin vasta lauantaipäivälle Amsterdamin kautta. Hotellista ei vielä ole mitään tietoa, Fuengirolassa talven viettänyt suomalainen selventää myöhään perjantai-iltana.

Finnair: peruutuksen syynä sääolosuhteet

Finnair kertoo, että peruutuksen syynä on huono sää.

- Mainos -

– Lennot peruutettiin paikallisten sääolosuhteiden vuoksi. Lennonjohto asetti alueelle väliaikaisia lentorajoituksia sään takia, mikä johti näiden lentojen perumiseen. Kyseessä oli siis yksittäinen tapahtuma, ja operoimme seuraavat lennot normaalisti, Finnair selventää Fuengirola.fi:lle.

– Pahoittelemme luonnollisesti tapahtunutta asiakkaillemme.

EDIT pe 28.6.24 klo 9: lisätty Finnairin kommentit

Jaa tämä artikkeli
2 kommenttia
  • Meidän paluulento siirtyi Malagasta Suomeen lauantaille Munxhenin kautta ja kotiin päästään vasta sunnuntaina. Lähihotrlli löytyi sitten Granadasta. Jippii, kyllä 17 euroa lämmittää mieltä…

  • Pitäiskö katella päivät kohdilleen…..meidän lento lensi kyllä ihan normisti,oli vain 15 min myöhässä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *