Lukuaika: Pääsiäislakko uhkaa sotkea Finnairin lentoliikennettä

Pääsiäislakko uhkaa sotkea Finnairin lentoliikennettä

Kahden vuorokauden mittainen lakko voi sekoittaa Finnairin lennot pääsiäisen aikaan.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Finnairin lentoliikennettä uhkaa kahden vuorokauden lakko.

Finnairin lentoliikenne saattaa sekoittua pahemman kerran kiirastorstaina (28.3.) sekä pääsiäisen jälkeisenä tiistaina (2.4.).

Ilmailualan Unioni IAU on ilmoittanut työtaistelutoimista, jotka koskevat Finnair Technical Services Oy:tä sekä erinäisiä Finnairin lentoihin kohdistuvia maapalveluita. Pääsiäisen ajalle ilmoitetut vuorokauden mittaiset työnseisaukset koskevat torstaita 28. maaliskuuta ja tiistaita 2. huhtikuuta.

Kyseessä ei ole poliittinen lakko, vaan taustalla ovat Finnairin tekniikassa juuri päättyneet muutosneuvottelut, ja neuvotteluissa päätettyjen muutosten toteuttaminen. Yli  2.500 suomalaista ilmailualan ammattilaista edustava Ilmailualan Unioni pitää muutosneuvotteluita ”säästöneuvotteluina ja työrauhassa säästämisenä”. 

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist vahvistaa, että yhtiö on saanut IAU:lta ilmoituksen, jonka mukaan työtaistelutoimia suunnitellaan kiirastorstaille ja pääsiäisen jälkeiselle tiistaille. IAU jätti ennakkoilmoituksen työtaistelutoimista työnantajaliitto Paltalle viime perjantaina 15. maaliskuuta.

- Mainos -

Paltan mukaan kyseessä on laiton lakko, koska työehtosopimus on voimassa. 

Keskiössä maapalvelut ja tekniikka

Mikäli lakot toteutuvat, ne aiheuttaisivat merkittäviä vaikutuksia pääsiäisajan lentoliikenteeseen.

Lakot vaikuttaisivat eri yritysten kautta laajasti Finnairin maapalveluihin kuten matkalaukkujen käsittelyyn ja tekniikkaan kuten huoltoihin.

Lentoposti.fi:n julkaisemien tarkkojen tietojen mukaan esimerkiksi Finnair Technical Services Oy:n työntekijät eivät suorittaisi työvuoroluettelon mukaisia työvuorojaan kahden vuorokauden aikana 28.3. ja 2.4. Koneita ei siis huollettaisi.

Finnairin asiakaspalvelussa ja Finnair Cargo Oy:ssa taas työntekijät eivät suorittaisi vapaaehtoisuuteen perustuvaa ylityötä 28.3.2024 kello 00.01 – 2.4.2024 kello 23.59.

Pääsiäinen on perinteisesti yksi vuoden vilkkaimmista matkustuspyhistä.

Finnairilla on molempina mahdollisina lakkopäivinä yksi lento Helsingistä Málagaan Espanjan Aurinkorannikolle: 28.3. aamulento ja 2.4. päivälento.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *