Lukuaika: Eläköitynyt Matti Rönkä tv:ssä: ”Fuengirolassa ryhtyisin juomaan lisää punaviiniä”

Eläköitynyt Matti Rönkä tv:ssä: ”Fuengirolassa ryhtyisin juomaan lisää punaviiniä”

Uutisankkurin töistä vastikään eläkkeelle jäänyt Matti Rönkä ei ole muuttamassa Espanjan Aurinkorannikolle, missä "Veteranokin on niin halpaa". Katso video!

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Matti Rönkä.

Suosikkiankkuriksi kutsuttu Yleisradion tv-uutisten pikäaikainen uutistenlukija Matti Rönkä, 64, jäi eläkkeelle helmikuussa. Hän ankkuroi viimeisen puoli yhdeksän uutislähetyksensä TV1:llä keskiviikkona 28. helmikuuta.

Lähetyksen lopuksi Rönkä lausui viimeiset sanansa uutisankkurina.

– Niin hyvät ihmiset. Tämä on viimeinen uutislähetykseni. Nöyrä kiitos, että olen saanut tätä työtä tehdä – ja vapaasti niin, että mikään sortovalta ei sitä vahdi tai estä. Se ei ole ollenkaan itsestäänselvää. Tänään Kalevalan päivänä puhumme omalla kielellä. Tätä pitää vaalia, tästä pitää pitää huolta yhdessä. Näkemiin.

Dekkarikirjailijanakin tunnettu Rönkä aloitti Ylen uutisankkurina 2000-luvun alussa. Sitä ennen hän toimi jo vuodesta 1990 Ylen tv-uutisten uutispäällikkönä. Aiemmin hän on ollut töissä myös muun muassa MTV:llä ja Helsingin Sanomissa. 

- Mainos -

Tähän mennessä Rönkä on julkaissut kaiken kaikkiaan 12 kirjaa. Uusin teos Onnen kaukoranta julkaistaan ensi syksynä.

Halpa Veteranokin pelottaa Mattia

Matti Rönkä on asettunut rauhassa eläkeläisen arkeen. Hän elää Helsingissä sinkkuna, sillä hän erosi vuonna 2020 ohjaaja Johanna Vuoksenmaasta.

Uusia tuulia tuo isoisyys: Matin tytär synnytti hiljattain esikoisensa. Matti Röngällä on kolme lasta, joista nuorin on adoptoitu.

Monet eläkeläiset muuttavat tunnetusti Espanjan Aurinkorannikolle. Mattikin sai vastata televisiossa kysymykseen Fuengirolaan muuttamisesta.

Rönkä oli vieraana suositussa Ylen Kovan päivän ilta -huumoriohjelmassa. Juontaja Jukka Lindström uteli tv:ssä Matilta, aikooko Matti muuttaa Fuengirolaan.

– En, kaikki hyvät keskiluokkaiset ihmiset, mutta siinä on sellaiset addiktio-riskit, Matti veisteli.

– Ryhtyisin joko golfaamaan tai juomaan lisää punaviiniä… Ja Veteranokin on siellä niin halpaa, että se on pelottava asia. Kaikki kunnia Fugessa oleville!

- Mainos -

Ile Vainio oli Vetaranon suurkuluttaja

Matti Röngän Fuengirola-aiheisen videopätkän jakoi somessa sanoittajamestari ja musiikkialan legenda Ilkka ”Ile” Vainio, 63, joka on aiemmin ollut Veterano-brandyn suurkuluttaja.

Vainio kertoi taannoisessa Fuengirola.fi:n haastattelussa, kuinka hän on yhä Vetaranoa valmistavan Osbornonen viinafirman kunniavieras ja vierailee Andalusian Cádizissa sijaitsevassa päämajassa joka toinen vuosi.

Lue myös: Ilkka ja Juha Vainio lensivät Keihäsmatkoilla Torremolinosiin: ”Pontikka virtasi ja tunnelma oli tiheä”

Ile on ollut täysraitis vuodesta 2017.

– Muutaman jättiläiskokoisen tammitynnyrin Veteranoa olen elämäni aikana juonut. Osbornen pomokin tokaisi, että ”sinä olet Ile oman osuutesi jo nauttinut”.

KATSO koko Kovan päivän ilta -jakso, missä vieraana Mati Rönkä (julk. 13.4.24):

Jaa tämä artikkeli
3 kommenttia
  • Kun ensimmäinen eläkeläismarraskuu-joulukuu-tammikuu on lusittu Suomessa voi ääni muuttua kellossa. Suomi on hieno maa, mutta niin myös Espanja , jos pitää laskea mukaan nuo kolme talvista kuukautta

    • Hahhah…jos pitkä, pimeä ja kylmä talvi ei viehätä on aika nauttia auringosta ja lämmöstä etelässä. Suomessa huhti-lokakuu ihanaa aikaa🙏

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *