Hurja syyte: ”miljonäärimies” palkkasi murhaajan tappamaan Topi Sukarin Espanjassa

Espanjan Aurinkorannikolla viihtyvä liikemies Toivo "Topi" Sukari joutui uskomattoman rikoksen uhriksi, kun tuntematon suomalaismies yritti ostaa Topin palkkamurhan. Myös Nadja-vaimoa uhkailtiin Ilta-Sanomien mukaan.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Toivo "Topi" Sukari ja Nadja Sukari.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Espoossa luettiin keskiviikkona (19.6.) harvinaislaatuiset rikossyytteet 44-vuotiaalle suomalaismiehelle, joka yritti kolmisen vuotta sitten ostaa yrittäjä Toivo ”Topi” Sukarin, 70, palkkamurhan.

Miestä syytetään törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja laittomasta uhkauksesta. Syytteistä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Syyttäjän mukaan mies oli syksyllä 2021 ja alkuvuonna 2022 yllyttänyt Tor-verkon palkkamurhasivustolla tuntemattomaksi jääneen henkilön tappamaan Sukarin.

Mies oli tarjonnut palkkamurhasta 5.000 euroa. Kun palkkamurha oli saatu sovittua, hän oli lähettänyt bitcoineja sovitun summan mukaisesti.

- Mainos -

Oikeudenkäynnissä julkitulleiden tietojen mukaan mies oli tilannut ”ammu ja aja pois” -tyyppisen palkkamurhan. Hän oli lähettänyt Sukarin kotiosoitteen kuvan kanssa sekä kertonut liikemiehen oleskelevan Espanjassa.

Syytetty tunnusti tekonsa esitutkinnassa.

Lue myös: Topi Sukari toipui sydänvaivoista ja oppi elämään hetkessä: ”Onni ei tule rahasta”

Huonekalualan suomalaisena pioneerina ja Ideaparkin perustajana tunnettu Topi Sukari on viihtynyt Aurinkorannikolla vuosikausia. Tätä nykyä hänellä on hulppea penthouse Marbellassa sekä kattohuoneisto Fuengirolassa.

– Koko Aurinkorannikko on mukavaa seutua, ja ymmärrän hyvin, miksi Fuengirolaan tullaan Suomesta viettämään eläkepäiviä. Espanjassa minunkin mieleni pysyy valoisana ja rentona, Top kertoi Fuengirola.fi:n haastattelussa.

Sukari on myös tunnettu hyväntekijä. 70 vuotta täyttänyt miljonääri lahjoitti kevättalvella 70.000 euroa lasten ja nuorten mielenterveystyöhön.

Lue myös: Topi Sukari järkyttyi kouluampumisesta – lahjoittaa 70 000 euroa lasten ja nuorten mielenterveystyöhön

Topi ja Nadja Sukari Espanjan Aurinkorannikolla.

Uhkasi myös Topin Nadja-vaimoa

Oikeuden eteen juhannuksen alla joutunut keski-ikäinen suomalaismies oli syyllistynyt lisäksi laittomaan uhkaukseen 2018, kun hän oli puhelimessa uhannut Topin vaimoa Nadja Sukaria, 53.

- Mainos -

Mies oli myös lähettänyt Nadjalle useita tekstiviestejä ja sähköposteja, joissa hän muun muassa uhkasi Topia kuolemalla, palkkatappajilla ja mafialla.

Rikoksen taustat ovat hämärän peitossa, sillä syytetty ei tunne Sukareita lainkaan. Hän vetosi vaikeaan elämäntilanteeseensa ja korosti, että ”konkreettinen vaara rikoksen toteutumisesta on ollut olematon”.

Iltalehden mukaan mies väitti tutkinassa olevansa niin varakas, että häntä voidaan kutsua miljonääriksi. Miehen mielestä pimeässä verkossa maksetut summat eivät tämän takia osoita, että hän olisi valmistellut henkirikosta.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin kesällä. Syyttäjä vaatii miehelle kahden vuoden ehdotonta rangaistusta.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *