Taloyhteisön kohupomo korotti entisestään hurjaa palkkaansa Aurinkorannikolla

Esteponassa sijaitsevan taloyhteisön brittiläinen puheenjohtaja junaili nyt itselleen yli 100.000 euron vuosipalkkion sekä vakuutusturvan oikeusjuttujen varalta.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Torre Bermeja -taloyhteisö sijaitsee Espanjan Aurinkorannikon länsiosissa, Esteponan tyylikkäällä alueella Välimeren rannassa.

Espanjan Aurinkorannikolla Esteponassa sijaitsevan luksustason taloyhteisön puheenjohtaja on ollut otsikoissa viime aikoina. Syynä kohuun on se, että brittiläinen puheenjohtaja onnistui junailemaan itselleen työstään sangen runsaan vuosipalkkion.

Fuengirola.fi uutisoi helmikuussa, kuinka Torre Bermeja -taloyhteisön valittu vetäjä tienaa peräti 86.700 euroa vuodessa. Hän on vapauttanut itsensä myös vastikkeiden maksulta, mikä olisi ollut hänen kohdallaan yli 8.000 euron kustannus vuositasolla.

Espanjassa ei ole asunto-osakkeita ja taloyhtiöitä, vaan yleensä jokainen asunto on oma kiinteistönsä, jotka yhdessä muodostavat taloyhteisön (comunidad de propietarios).

Lue lisää: Kohu nousi: luksustaloyhteisön puheenjohtaja hoiti itselleen 86 700 euron vuosipalkkion

- Mainos -

Puheenjohtajan kovasta palkkiosta valituksen tehneen asunnonomistajan asianajaja totesi, että palkkio on ”yhteisön etuja vahingoittava”.

– Yksi tämän mahdollistanut tekijä on valtakirjaäänestys. Hänellä on enemmistö, asianajaja selitti.

Torre Bermeja on korkeatasoinen asuinalue, missä suurin osa omistajista on ulkomaalaisia, jotka vain lomailevat siellä. Tietämättömyyden tai välinpitämättömyyden vuoksi kukaan muu ei ole tehnyt valitusta. Enemmistö asunnon omistajista on täysin irrallaan yhteisön päivittäisestä toiminnasta.

Tienaa enemmän kuin Espanjan pääministeri

Nyt brittimies on nostattanut vuosipalkkiotaan entisestään.

Taloyhteisön alkukesästä pidetyssä vuosikokouksessa puheenjohtajan vuosipalkkioksi nuijittiin peräti 103.226 euroa.

Se on suurempi summa kuin esimerkisi Espanjan pääministeri Pedro Sànchezin vuosipalkka.

Koska kokouksen poissaolijoita oli jälleen kerran paljon, muiden omistajien antamien valtuutusten avulla puheenjohtaja organisoi itselleen myös vakuutusturvan. Se suojaa häntä taloudelliselta vastuulta, mikäli hän menettää varojaan häntä vastaan nostetuissa nykyisissä ja mahdollisesti tulevissa oikeusjutuissa.

- Mainos -

Espanjalaismedian mukaan näyttää kuitenkin siltä, että brittipuheenjohtajalla on Torre Bermeja -taloyhteisössään myös kosolti ystäviä ja tukijoita. Hän on saanutkin mediassa puolustavia kommentteja. Asunnonomistajat ovat kehuneet hänen työpanostaan ja korostaneet puheenjohtajan paiskineen yli 20 vuotta töitä taloyhteisön puolesta.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Joo,taloyht täytyy asua paikallisia pääosin,silloin yhtiön menot pysyy aßialisena,19€ kk yht menot asuntoa kohtaan,ei paha torreviehassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *