Vapaaottelulegenda Conor McGregor aikoo juhlia synttäreitään paljain nyrkein Marbellassa

Irlantilainen Hollywood-julkkis ja vapaaottelija Conor McGregor saattaa järjestää Espanjan Aurinkorannikolla heinäkuussa ison, verisen ja erilaisen nyrkkeilytapahtuman.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Conor McGregor on yksi maailman tunnetuimmista urheilijoista. Hän on vapaaottelun legenda, joka nyt vaikuttaa vahvasti myös paljain käsin nyrkkeilyssä. Heinäkuussa McGregor aikoo lentää Espanjan Marbellaan.

Espanjalaiset sekä monet kansainväliset mediat ovat uutisoineet, että irlantilainen vapaaottelija Conor McGregor on tulossa kesällä Espanjan Aurinkorannikolle.

Maailmankuulu legendaarinen kehätappelija väläytti aikeitaan sosiaalisen median videolähetyksessään vastikään. McGregor kertoi, että miettii jäävänsä Marbellaan juhlimaan syntymäpäiviään heinäkuussa ja voisi samalla järjestää ison nyrkkeilytapahtuman, missä otellaan vanhanaikaiseen tapaan paljain nyrkein Aurinkorannikon kesätaivaan alla.

McGregor täyttää 36 vuotta 14. heinäkuuta.

Mitään ei vielä ole kuitenkaan hakattu kiveen, mutta espanjalaiset ja kansainväliset fanit ovat ehtineet jo asiasta innostua. McGregor on valtavan suosittu ympäri maailmaa: hänellä on esimerkiksi Instagramissa 47,6 miljoonaa seuraajaa.

- Mainos -

Conor McGregor oli amerikkalaisen vapaaottelujärjestö UFC:n höyhen- ja kevytsarjan mestari. Hän teki debyyttinsä UFC:ssä vuonna 2013. Värikäs persoona on tunnettu aggressiivisuudestaan niin otteluissa kuin myös niiden ulkopuolella, josta juontaa myös lempinimi The Notorious.

McGregor on esiintynyt myös lukuisissa Hollywood-tuotannoissa, kuten Road House -hittielokuvassa (2024) yhdessä Jake Gyllenhaalin kanssa.

Paljain käsin nyrkkeily on kasvattanut suosiotaan

Paljain käsin nyrkkeily on noussut viime vuosina suosituksi muun muassa Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Saksassa. Maailmalla on perustettu myös alan kattojärjestö BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship), ja McGregorista on hiljattain tullut tämän organisaation osaomistaja.

Kuten klassisessa nyrkkeilyssä, kilpailijat astuvat kehään taistelemaan toisiaan vastaan, mutta tekevät sen ilman hanskoja. Ainoa suoja on perinteinen ranteiden sidonta, jotta ne eivät murtuisi iskujen vaihdossa.

Säännötkin ovat samanlaiset, vaikka niissä on myös muutamia vivahteita. Ensinnäkin paljain käsin nyrkkeilyssä kehä on pyöreä ja siinä on neljä köyttä. Otteluissa on viisi erää, joista kukin on kaksi minuuttia. Tuomarit arvostelevat, vaikka useimmat taistelut päättyvät yleensä tyrmäykseen. Paljaiden rystysten lyönnillä on suurempi vaikutus ja mahdollisuus tyrmätä vastustaja.

Lajia pidetään tosin myös verisempänä ja raadollisempana kuin perinteistä hanskanyrkkeilyä.

Laji ei ole vielä kovin tunnettu Espanjassa, vaikka maassa asuu yksi tämän alan parhaista nyrkkeilijöistä: argentiinalainen Franco Tenaglia. Hän on treenannut Alicantessa vuosia.

- Mainos -

Tenaglia, lempinimeltään ”King of the Street”, voitti rystynyrkkeilyn Euroopan mestaruuden walesilaista James Lillyä vastaan viime huhtikuussa Isossa-Britanniassa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *