Trooppiset yöt tulevat Espanjaan Suomen tavoin – Andalusiassa lähestytään 40 astetta

Espanjan Andalusian sisämaassa kolkutellaan toukokuun viimeisellä viikolla jo 40 asteen rajaa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Auringon laskettuakin piisaa lämpöä – nyt niin palmumaassa kuin Suomessa.

Toukokuun viimeisen viikon säästä on tulossa helteisen lämmin ja monin paikoin Espanjan Andalusiassa jopa ajankohtaan nähden poikkeuksellisen kuuma.

Espanjan Ilmatieteen laitos Aemet ennustaa, että päivälämpötilat pysyttelevät viikon aikana 36 asteen tietämillä esimerkiksi Sevillan ja Coŕdoban maakunnissa. Taivas on puolipilvinen tai täysin selkeä, tuulet mietoja. Sadetta ei ole luvassa käytännössä koko eteläiseen Espanjaan.

Málagan maakunnassa, johon siis Aurinkorannikko kuuluu, lämpötilat ovat maltillisempia meren ansiosta. Fuengirolan seudulla elohopea kohoaa tällä viikolla päivisin 24-28 asteen kintereille.

– Meillä on edessämme viikko, jossa ei juuri sada koko alueella ja lämpötilat ovat selvästi vuodenajan normaalia korkeammat, vaikkakin viikonloppuna tiedossa on todennäköinen lasku, Aemet povaa.

- Mainos -

Pientä calima-hiekkatuulen mahdollisuuskin on Andalusian kaakkoisosissa, mutta Saharasta kulkeutuvan hiekan määrä pitäisi olla vähäinen.

Meterorologinen kesä alkaa tulevana lauantaina, 1. kesäkuuta. Espanjalaiset taas laskevat kesänsä alkavan virallisesti vasta juhannuksena.

Perjantai on kuuma päivä

Ennusteen mukaan perjantaina säässä koetaan muutos.

Aemet povaa perjantaille jopa liki 40 asteen lukemia Sevillaan ja Guadalquivirin laaksoon. Sellaisiin numeroihin päästään yleensä vasta kesän puolivälissä heinäkuussa. Näillä Andalusian sisämaan alueilla lämpötilat ovat perinteisesti hurjempia kuin rannikolla.

Viikonloppuna taas mittarilukemat hivenen laskevat, etenkin Espanjan mantereen pohjoisosissa. Sen sijaan Aurinkorannikolla ja Andalusiassa pysytellään miellyttävissä kesäluvuissa, 30 asteen molemmin puolin.

Aurinkorannikolla on öisinkin viileämpää

Trooppiset yöt tekevät myös tuloaan. Kuten tiedetään, näitä lämpimiä öitä, jolloin elohopea ei laske alle 20 asteen, on luvassa Suomeenkin.

Aurinkorannikolla yölämmöt pysyttelevät ennusteen mukaan nipin napin trooppisen rajan alapuolella, 18-19 asteessa. Sisämaassa sen sijaan säilytään komeasti yli 20 plusasteessa yölläkin.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *