Lukuaika: Fuengirolan sankaripoliisit pelastivat auton ratissa sydänkohtauksen saaneen vanhuksen

Fuengirolan sankaripoliisit pelastivat auton ratissa sydänkohtauksen saaneen vanhuksen

Kaksi Fuengirolan paikallispoliisia palkittiin mitaleilla, kun he pelastivat 73-vuotiaan autokuskin hengen.

Tammikuussa 2022 Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa asuva Antonio Leivan, 73, ajoi autollaan tuttuja katuja kaupungin keskustassa, kun hän yhtäkkiä sai sydänkohtauksen.

Antonio oli tuntenut jo aamulla väsymystä ja heikotusta, mutta silti hän päätti pitää lupauksensa ja meni aamiaisen jälkeen lankonsa avuksi istuttamaan viikunapuita.

Oli sunnuntai, 9. tammikuuta.

Isabel-vaimo odotti kotona sunnuntailounaan kera, joten fuengirolaisseniori lähti ajamaan kotiinsa päin, kun hän tuupertui ratin takana ja menetti autonsa hallinnan.

- Mainos -

Kulkuneuvo ajautui päin talon seinää El Boquetillon alueella, Miguel Bueno -kadulla.

Poliisit olivat onneksi vieressä

Aviopari kertoi tarinansa taannoin espanjalaiselle Diario Sur –lehdelle.

Antonion onneksi hän sai sairauskohtauksensa Fuengirolan keskustassa. Pelastavat poliisit olivat vain kivenheiton päässä.

– Saimme hälytyksen, koska katumaasturi oli törmännyt talon julkisivuun ja pääsimme paikalle heti, koska olimme hyvin lähellä, Francisco Gálvez kertoo.

Francisco sekä hänen kollegansa Fuengirolan paikallispoliisista (Policía Local) Rafael Mérida riensivät onnettomuuspaikalle.

”Jokainen sekunti oli ratkaiseva”

He löysivät iäkkään kuljettajan puoliksi tajuissaan, hengitysvaikeuksista ja selvistä sydänpysähdyksen oireista kärsivänä.

– Aika oli meitä vastaan ja jokainen sekunti saattoi olla ratkaiseva. Mies oli puristuksissa ajoneuvossa, poliisit kertaavat tilannetta.

- Mainos -

Poliisit onnistuivat saamaan Antonion ulos matkustajan puoleisen ovi-ikkunan kautta.

– Kardiologi sanoi minulle, että jos he eivät olisi toimineet niin nopeasti, en olisi edes päässyt sairaalaan, Antonio kiittelee.

Lue myös: Näin poliisit pelastivat kadulta löytyneen vastasyntyneen vauvan – katso video

Pulssi palasi poliisien elvytyksessä

Paikallispoliisit aloittivat ripeästi elvytyksen. Sen ansiosta Antionion pulssi palasi. Kaikki tapahtui vanhuksen onneksi nopeasti: sydänhieronnan aikana kuultiin jo lähestyvän ambulanssin sireenit.

– Meidän ei tarvinnut edes käyttää defibrillaattoria, sillä ensihoitajan saapuminen ei kestänyt kauan, poliisit kertovat.

Antonio kiidätettin sairalaan, missä hänet leikattiin. Hän vietti kolme päivää teho-osastolla ja vielä kuusi päivää osastolla, mutta toipui sydänkohtauksestaan ennalleen.

”Kiitos on kaunein asia ammatissa”

Kotiin päästyään vanhus ei muistanut tapahtuneesta mitään, mutta kuultuaan poliisien toiminnasta hän halusi kiittää heitä henkilökohtaisesti. Lanko auttoi selvittämään poliisien nimet.

– Tällaiset eleet ovat melkein kaunein asia ammatissa, poliisit Francisco ja Rafael ilahtuivat.

- Mainos -

Lue myös: Vapaalla ollut poliisi juoksi vanhusta repineen koruvarkaan kiinni sairaalassa

Rafael Mérida ja Francisco Gálvez saivat mitalit Sevillassa joulukuussa 2023. Kuva: Ayuntamiento Fuengirola.

Tunnusta lääkäreiltä ja ansiomitali Andalusialta

Antonion hengen pelastaneet Fuengirolan paikallispoliisit ovat saanet kiitosta toiminnastaan myös virallisilta tahoilta.

Huhtikuussa 2022 Rafael ja Francisco vastaanottivat tunnustuksen Málagan lääkärikunnan päämajassa. Málagan lääkärikunta (El Colegio de Médicos de Málaga) on julkisoikeudellinen yhteisö, joka koostuu yli 10 000:stä Málagan ja sen maakunnan lääkäristä.

Aiemmin tällä viikolla, joulukuussa 2023 Rafael Mérida ja Francisco Gálvez saivat Sevillassa Andalusian väestönsuojelun ansiomitalin.

Kunnianmerkin luovutti sankaripoliiseille Andalusian presidenttineuvoston edustaja Antonio Sanz.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi, kuva Ayuntamiento Fuengirola
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...