Lukuaika: Lumonin tehtaan avajaiset Antequerassa vetivät paikalle mediaa ja silmäätekeviä

Lumonin tehtaan avajaiset Antequerassa vetivät paikalle mediaa ja silmäätekeviä

Suomalainen parveke- ja terassilaseja valmistava Lumon avasi perjantaina 20. tammikuuta virallisesti uuden, koko Etelä-Eurooppaa palvelevan tehtaan Antequeraan. Avajaiset olivat merkittävä tapaus, jossa puheenvuoron käytti myös Andalusian presidentti Juanma Moreno.

Perjantaina 20. tammikuuta kävi Antequeran yrityspuistossa, Lumonin uudenkarhean parvekelasitehtaan ympärillä kuhina. Poliisiautoja useammin kappalein, mediaa ja kutsuvieraita satamäärin. Vieraiden joukossa luonnollisesti paikallisen yritysmaailman kermaa sekä poliittista johtoa, kuten Andalusian presidentti Juanma Moreno ja Antequeran pormestari Manuel Barón.

Andalusian presidentti Juanma Moreno toi tilaisuuteen aluehallinnon tervehdyksen. Moreno korosti investoinnin merkitystä sekä Antequeralle että koko Andalusialle.

Kunnianhimoiset tavoitteet

Ensimmäiset parvekelasit Antequeran tehtaalla valmistuivat jo elokuun alkupuoliskolla. Toimitusjohtaja Jussi Kinnunen (pääkuvassa) muistuttaa, että nyt juhlittavien avajaisten taustalla on erittäin pitkäjänteinen työ.

- Mainos -

– Suurin työ on ollut Espanjan liiketoiminnan rakentaminen. Olemme olleet Espanjan markkinoilla mukana 30 vuotta ja nyt volyymi on rakentunut siihen pisteeseen että on mahdollista investoida tällaiseen tehtaaseen.

– Viimeiset kaksi vuotta on tehty kovaa töitä tehtaan eteen, ja käytännössä projekti on mennyt täysin aikataulussa ja täysin budjetissa ja olemme tosi tyytyväisiä tähän tilanteeseen, toimitusjohtaja sanoo.

Kinnusen mukaan Antequera valikoitui lopulta uuden tehtaan kohteeksi sijaintinsa vuoksi.

Oma henkilökunta on keskeinen osa Lumonin liiketoimintamallia. Tässä uuden tehtaan väkeä.

– Päätoimipaikkamme on Málagassa, joten kaikki keskeiset henkilöt ovat lähellä ja silti paikka on hieman ulkona Málagasta, parempien liikenneyhteyksien päässä. Ja tietysti hyvä tontti vaikutti asiaan.

Nyt avatun tehtaan kapasiteetti on noin 5.000 parvekelasia viikossa, mikä on puolet Lumonin Kouvolan tehtaan kapasiteetista. Kaikkiaan tehdashankkeeseen on investoitu 30 miljoonaa euroa. Tehdas työllistää suoraan noin sata työntekijää ja epäsuorasti, muun muassa myynnin ja asennuksen saralla, vielä noin pari sataa lisää.

– Meillä on kunnianhimoiset tavoitteet, tavoitteena on että mahdollisimman pian tämän tehtaan kapasiteetti on täynnä ja voimme alkaa rakentaa seuraavaa. En nyt uskalla vielä tarkkaa vuotta sanoa, mutta uskomme että ennen vuotta 2030 meillä on täällä toinen tehdas. Aika näyttää mihin se tarkemmin ottaen tulee, mutta todennäköisesti Espanjaan, Jussi Kinnunen visioi.

Yksi unelmista

Monien iloisten ja tyytyväisten kasvojen joukossa yhdet kenties leveimmin hymyilleistä kuuluivat Lumonin perustajalle ja hallituksen puheenjohtajalle, Tapani Kinnuselle. Hän on nähnyt perustamansa yhtiön kasvavan pienestä pajasta kansainväliseksi markkinajohtajaksi.

- Mainos -

– Oman tehtaan avaaminen Espanjaan on yksi niitä unelmia, joiden eteen askel kerrallaan on tehty töitä jo neljä vuosikymmentä, Tapani Kinnunen sanoo.

Hallituksen puheenjohtaja ja yrityksen perustaja Tapani Kinnunen valotti tilaisuudessa Lumonin historiaa sekä Suomessa että viimeisen 30 vuoden aikana Espanjassa.

Hänen mukaansa tulevaisuus näyttää hyvältä ja avaimet ovat omissa käsissä.

– Markkinoita on varmasti, kysymys on siitä miten me toimimme tässä markkinassa. Menestyminen on meistä kiinni, ei siitä onko asiakkaita.

– Me olemme luoneet vahvasti omaan henkilökuntaan nojaavan liiketoimintamallin. Meillä on oma tuotekehitys, oma tuotanto, oma myynti, oma asennuskin pitkälti. Näin henkilökunta voidaan kouluttaa riittävästi ja myös asiakas saa varmasti sitä mitä me todella tarjoamme, tapani Kinnunen kiteyttää menestyksen avaimia.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi, kuvat: Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...