Lukuaika: Tomi Metsäketo täytti 50 vuotta: ”Avoauto on jo hommattu”

Tomi Metsäketo täytti 50 vuotta: ”Avoauto on jo hommattu”

Vastikään 50 vuotta täyttänyt Tomi Metsäketo kertoo ettei tunne ikäkriisiä, pikemminkin elämän iloa.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
4 min lukuaika
Tomi Metsäketo saapuu mielellään Aurinkorannikolle esiintymään, mutta ainakaan toistaiseksi pysyvämpi muutto ei ole mielessä. - En ole vielä ajatellut lämpimään muuttamista. Laulaminen on minun elämäni juttu, ja toivon voivani tehdä sitä vielä pitkään. En ole ajatellut vetäytyä eläkepäiviä viettämään, mies sanoo.

Upeaäänisen Tomi Metsäkedon edellisestä visiitistä Aurinkorannikolle on vierähtänyt jo reilut neljä vuotta. Sinä aikana on tapahtunut kaikenlaista.

Metsäketo itse iloitsee siitä, että Covid-vuosien peikko alkaa vihdoin olla selätetty ja esittävän taiteen ala on palautumassa normaaleihin uomiin.

– On hienoa huomata, että ihmiset tulevat taas keikoille ja konsertteihin, vaikkakin nykyään näyttää siltä että päätökset vaikkapa konserttilippujen hankkimisesta syntyvät myöhemmin kuin ennen. Mutta upeeta että töitä pääsee taas tekemään normaalisti ja uusia kuvioita voi suunnitella, Tomi toteaa.

Finnhits kiertueelle syksyllä

Yksi iso asia joka Tomi Metsäkedon tulevaisuudessa siintää, on syksyllä 2024 käynnistyvä Finnhits 50 vuotta -juhlakiertue. Tomi lähtee tien päälle yhdessä Nina Tapion, Annika Eklundin ja Sami Hintsasen kanssa esittämään legendaarisia 70- ja 80- lukujen Finnhitsejä. Ajatus on miehelle hykerryttävä monestakin syystä.

- Mainos -

– Edesmennyt rakas isänihän oli mukana monissa alkuperäisissä Finnhits äänityksissä, joten kappaleet ovat jo sitäkin kautta minille lapsuudesta asti tuttuja ja läheisiä.

Ja toden totta, Tomin isä Martti Metsäketo, yksi Suomen eniten levyttäneistä studiomuusikoista, löytyy eri rooleissa monelta Finnhits kappaleelta.

Juhlakiertueessa on Metsäkedolle muutakin hohtoa.

– Mukana on myös lapsuudenkaverini Nina Tapio, jonka äiti Irma oli aikoinaan isäni kanssa niitä alkuperäisiä levyttämässä. Tämä on oikein kunnianosoitus heille päästä nyt esittämään näitä hienoja kappaleita, Tomi tunnelmoi.

Lopullista listaa kiertueella esitettävistä kappaleista ei vielä ole laadittu, mutta asiaa on toki jo pohdittu. Tomi myöntää, että Finnhitsien joukossa on jopa niin ”pyhiä” kappaleita, ettei hän halua niihin koskea.

– Siellä on joitain Tapani Kansan ja esimerkiksi Frederikin klassikkokappaleita. He ovat sellaisia vanhan liiton herroja, että heidän kovimmat hitit taidan jättää rauhaan, laulaja arvelee.

Miehen ikään

Vielä löytyy yksi yhtymäkohta Tomi Metsäkedon ja Finnhits juhlakiertueen väliltä.

– Finnhits kiertuehan järjestetään sen kunniaksi että Finnhitsit täyttävät 50 vuotta. Ja kuinka ollakaan, tässä pääsi käymään niin että itsekin täytin 50 vuotta tuossa helmikuun lopulla, tenori nauraa.

- Mainos -

”Miehen ikään” saapuminen ei herran itsensä mielestä ole ollut hänelle sen kummempi asia.

– Minulla on aina ollut vähän sellainen Peter Pan -syndrooma, että en ole niitä numeroita tuijotellut. Nuori seura, tämä ammatti, koko ajan meneminen ja hauskanpito ovat pitäneet minut nuorena, eikä mitään kriisejä ole ollut.

– Avoautokin minulla on ollut jo monta vuotta, ja mökiltä löytyy pari mopoa, niin ettei moottoripyörääkään tarvitse hankkia, Tomi nauraa.

– Täytyy olla iloinen että on saanut näin pitkään elää ja temmeltää. Vielä ei ole kiikkustuolin aika, vaan toivottavasti saan laulaa ja tehdä tätä työtä vielä kauan, hän kuvaa asennettaan viisikymppisyyteen.

Klassikoiden äärellä

Aurinkorannikolle Tomi Metsäketo saapui esiintymään yhdessä pianisti Jukka Nykäsen kanssa. Ravintola Kukossa on laulajan mukaan luvassa ikivihreitä tuttuja sävelmiä, jotka taatusti uppoavat yleisöön.

– Siellä on italiankielistä ohjelmistoa, on Frank Sinatraa, totta kai suomalaista, ja näin kun ollaan Espanjassa, niin eiköhän jotain lauleta espanjaksikin. Vedetään rennolla viihteellisellä otteella, ei pönötellä, Tomi vinkkaa.

Mitkä tämänkertaisesta ohjelmistosta sitten sykähdyttävät eniten Metsäketoa itseään?

– Italiaksi laulettu Alle porte del sole (suom. Vasten auringon siltaa) on itselleni aina yksi illan kohokohdista. Ja siihen vastapainoksi voisi poimia Frank Sinatralta vaikkapa Moon River.

- Mainos -

Metsäketo esiintyy ravintola Kukossa vielä torstaina 21.3. Liput voi varata laittamalla sähköpostia osoitteeseen kukko.events@gmail.com . Liput maksavat 20€.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *