Málagassa uskotaan jalkapallon MM-kisoihin – tältä 130 miljoonan uusittu stadion näyttää

Vartin päässä Fuengirolasta saatetaan pelata jalkapallon MM-otteluita 2030, jos FIFA hyväksyy Málagan kisakaupungiksi. Päätös tulee keskikesään mennessä.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
4 min lukuaika
La Rosaledan stadion Málagassa kokee ison remontin tulevina vuosina. Katsojakapasiteetti nousee yli 45 000.

Málaga laskee jo päiviä tullakseen viralliseksi isännäksi vuoden 2030 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuille, jotka järjestetään yhteistyössä Espanjan, Portugalin ja Marokon kanssa.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA nimittäin ilmoittaa MM-kisojen pelipaikat seuraavien viikkojen aikana, ennen heinäkuun 31. päivää.

Mediatietojen mukaan Aurinkorannikon pääkaupunki on ”erittäin hyvissä asemissa”, jotta La Rosaleda olisi yksi stadioneista, jossa pelataan MM-otteluita kuuden vuoden kuluttua.

– Málagan kaupungilla on toinen jalka sisällä vuoden 2030 MM-kisoissa, lähteet vakuuttavat.

- Mainos -

La Rosaleda -stadion on Fuengirolasta vartin matkan päässä.

Lue myös: Jalkapallon MM-kisat pelataan Espanjassa 2030 – Málagan stadion mukana mittelöissä?

Jalkapallon miesten MM-kisat pelataan vuonna 2030 peräti kuudessa eri maassa. Pääjärjestäjät ovat Marokko, Portugali ja Espanja, mutta kisojen ensimmäiset kolme ottelua pelataan Uruguayssa, Argentiinassa ja Paraguayssa.

Etelä-Amerikan maiden mukanaololla kunnioitetaan MM-mittelön 100-vuotiasta historiaa: lajin ensimmäiset MM-kisat pelattiin vuonna 1930 Uruguayssa.

Espanja isännöi edellisen kerran miesten MM-jalkapalloa vuonna 1982, joten paluu espanjalaisnurmille tapahtuu 48 vuoden tauon jälkeen.

Seuraavat miesten MM-kilpailut järjestetään Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa vuonna 2026.

Vuosikausien lobbaus

MM-isännyyden eteen on tehty kovasti töitä useamman vuoden ajan.

Niin Málagan kaupunki ja maakuntahallitus kuin Andalusian aluehallitus ovat yrittäneet vakuuttaa FIFA:n siitä, että Málaga on yksi parhaista ja varteenotettavimmista kaupungeista Espanjan vaihtoehtojen joukossa.

- Mainos -

Paikallisten medialähteiden mukaan Málaga olisi jo allekirjoittanut sitoumuksen FIFA:n kanssa, mikä on välttämätön askel tullakseen valituksi.

Aurinkorannikolaiset ovat esitelleet uusitun La Rosaledan modernia ilmettä eri kokouksissa ja foorumeilla.

La Rosaledan stadion nyt (vasemmalla) ja havainnekuvassa vuonna 2030 (oikealla). Siirrä nuorta edestakaisen nähdäksesi muutoksen.

Uusi stadion vetää yli 45 200 katsojaa

Viime viikolla Radio Marca Málaga julkaisi videon, jonka Málaga on esittänyt FIFA: lle ja jossa annetaan enemmän vihjeitä siitä, miltä La Rosaledan stadion voisi näyttää mittavan remontin jälkeen.

Videolla näkyy tietokoneella tehty mallinnus siitä, miltä La Rosaleda näyttää vuonna 2030 puhtaasti videopelin tyyliin. Radioaseman mukaan video on vakuuttanut FIFA:n. Voit katsoa videon tästä.

Lentokenttä ja hotellit Málagan etuina

130 miljoonan euron investoinnilla aiotaan luoda uusi, komea stadion, missä on 45 232 istumapaikkaa ja yli 5 000 VIP-istuinta. Video tarjoaa kuvia stadionin sisätiloista ja siitä, miltä La Rosaleda näyttää kaupungin maisemassa sekä päivällä että yöllä.

– Olemme 3-0:ssa 80. minuutilla. Emme saa päästää tätä tilaisuutta karkuun, kuvasi Málagan maakuntahallituksen pomo tilannetta.

– Muut suuremmat La Liga -joukkueet eivät täytä Málagan potentiaalia. Kansainvälinen lentokenttä on avainasemassa, samoin kuin muut kulkuyhteydet ja hotellit. Olemme erittäin vahvasti mukana näissä vuoden 2030 jalkapallon MM-kisoissa.

La Rosaledan stadion 2030 yövalaistuksessaan. Havainnekuva.

Remontti alkaa ensi vuonna 2025

Andalusian aluehallituksen urheiluministeri tosin on toppuutellut liiallista voiton varmuutta.

- Mainos -

– Edistymme vakaasti ja vahvasti, mutta vielä on paljon tehtävää. Emme saa innostua liikaa. Viitteiden perusteella valinta tapahtuu viimeistään heinäkuussa. Jatkamme työskentelyä nöyrästi ja kunnioittaen muita kaupunkeja, José María Arrabal totesi vastikään.

La Rosaledan stadionin remontin on tarkoitus alkaa vuonna 2025. Töiden odotetaan kestävän 36 kuukautta.

– Aikataulu on tiukka, urheiluministeri myönsi mutta lisäsi, että Málaga ja Andalusia ovat sitoutuneet urakkaan, ja stadion uudistamisesta on sovittu jo kaikilla tasoilla.

Remontin aluksi tarkoitus on purkaa kahden katsomon, Tribunan ja Preferencian katot. Samalla osa stadionin ulkorakenteesta purettaisiin.

Suunnitellun pysäköintialueen louhintatöihin pitäisi päästä vuonna 2026, minkä jälkeen voitaisiin aloittaa uusien katsomoiden rakentaminen, mikä nostaisi stadionin kapasiteetin yli 45 000 katsojaan.

Mediatietojen mukaan tarkoituksena on, että Malaga CF voisi jatkaa ottelujensa pelaamista siellä remontin ajan tietyin erityistoimenpitein.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *