Yritysuutiset

Tekemistä tylsinä hetkinä matkustaessasi

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Ulkomaanmatka on aina unohtumaton kokemus, joka voi parhaimmillaan opettaa paljon. Matkat ovat usein hyvä mahdollisuus löytää itsestään uusia puolia ja oppia uusia asioita. Luonnollisesti matkaaja saa samalla hyvää kielikylpyä, vaikkei kieltä osaisikaan. Matkustaminen on aina omanlaisensa kokemus ja jotta matkasta tulisi mukava kaikille osapuolille, olisi hyvä ottaa huomioon muutama asia jo ennen matkalle lähtöä. Matkasta tulee mahdollisimman onnistunut muutaman vinkin avulla.

 

Ennen matkalle lähtöä kannattaa miettiä etukäteen, mitä on aivan välttämätöntä ottaa mukaan. Voisivatko uudet nettikasinot jäädä koto-Suomeen, vaikka niitä julkaistaankin säännöllisesti uusia? Ehkäpä myös muut pelaamiset voisivat jättää sikseen. Vaikka toisaalta Uno-pakka ei paljoa laukussa paina ja siitä voisi olla iloa koko joukolle.

Seuraavassa muutamia vinkkejä onnistuneeseen lomamatkaan joko yksin tai porukassa. Viettäkää hauska loma, varautuen niin kuumuuteen, janoon kuin tylsyyteenkin. Näillä vinkeillä nimittäin selätät tylsät hetket ja varaudut sen lisäksi suomalaisena paahtavaan aurinkoon.

Lämpimään kohteeseen

Kun kohteenanne on lämmin aurinkomaa, kannattaa huomioon ottaa, että aurinko voi olla suomalaiselle hipiälle melko polttavakin. Varsinkin, jos matkustatte talvisaikaan, jolloin vaalea iho ei ole tottunut kuumaan auringonpaahteeseen. Ihon suojaus tulee siis ottaa huomioon jo ennen kohdemaahan laskeutumista.

Aurinkomaahan laskeuduttaessa voi lentokentällä tai sen alueella joutua oleilemaan jonkin aikaa, jolloin aurinkosuojien, hattujen ja huivien kannattaa ehdottomasti olla helposti saatavilla. Huivit kulkevat kätevästi käsilaukussakin. Aurinkovoidetta kannattaa levittää jo lentokoneessa ennen laskua, jotta se suojaa jo samantien laskeutumisen jälkeen.

Juominen on hyvä ottaa huomioon ja siksi on fiksua kantaa mukana tyhjiä juomapulloja, jotka voidaan täyttää lentokentällä. Ulkomailla vettä ei voi välttämättä ottaa hanasta, jolloin vesipullojen ja -kanistereiden osto tulee kyseeseen.

Auton vuokraus?

Aiotteko liikkua maassa autolla? Auton vuokrausta on hyvin tarjolla Fuengirolan aurinkoisiin maisemiin ja sillä on kätevä liikkua koko porukan voimin eri nähtävyyksiin, rannoille ja muihin kohteisiin. Auto helpottaa myös isommankin porukan ostosten tekoa, sillä ostokset kulkeutuvat majoituspaikkaan kätevästi auton kyydissä. Autonvuokrauksen yhteydessä kauppaan kuuluu useinkin tai pienestä lisämaksusta navigaattori, jonka avulla tuntemattomassakin maassa on helppo liikkua.

Toinen autoa vuokratessa huomioonotettava asia on auton kuvaaminen ennen ajoa. Vuokra-auto kannattaa kuvata ympäriinsä, jotta voit tarvittaessa todistaa vuokrauksen jälkeen, että naarmut tai muut viat olivat autossa ennen vuokrausta. Näin viat eivät tule virheellisesti sinun maksettavaksesi.

Auton vuokraaminen käy nykyään kätevästi ja jotkut vuokrafirmat mahdollistavat vuokrauksen jopa netin välityksellä. Joillain firmoilla saattaa olla tarjolla jopa mobiilisovellus, jonka kautta vuokraus onnistuu jopa suomeksi. Voit valita kätevästi, minkätyyppisen auton haluat ja kuinka pitkäksi aikaa. Kun auton vuokraus on sovittu etukäteen, on asioiminen matkoilla helpompaa ja nopeampaa.

Rokotukset kuntoon

Tiettyihin maihin matkustettaessa tulisi hoitaa kuntoon tietyt rokotukset. Esimerkiksi hepatiittirokote tulee kyseeseen monelle matkailuporukalle ja rokotukset tulisikin hoitaa ajoissa. Otattehan huomioon rokotteen tehosteen. Monissa Euroopan maissa hepatiittirokote ei ole pakollinen, mutta sen voi siitä huolimatta hankkia itselleen vapaaehtoisesti.

Espanjaan matkustaessa hepatiitti A on riskiarvion perusteella harkittava rokotus. Kyseinen rokote kuuluu kansallisessa rokotusohjelmassa vain riskiryhmille, mutta se on silti suositeltava matkustaessa.

Kun rokotukset on kunnossa, olet suojattu mahdollisilta taudeilta ja sairauksilta, joita vastaan rokote antaa suojan. Ja jos matkustat perheesi kanssa, kannattaa koko joukko rokottaa samaan aikaan, jotta voitte myöhemminkin olla varmoja kaikkien rokotuksen ajankohdasta. Eri aikaan otettuja rokotteita ei välttämättä muista niin tarkasti.

Tekemistä mukaan

Matkalle lähdettäessä kannattaa mukaan varata jotain mielekästä tekemistä. Nämä tulevat varmasti käyttöön etenkin lentokoneessa tai mikäli majoituspaikassa tulee jaksaa odotella tai keksiä tekemistä. Toki lentokoneessa tarjoillaan juomia, jotka riittävät monellekin aktiviteetiksi.

Myös paluumatkan sujuminen kannattaa ottaa huomioon. Jos villasukat on jo neulottu ja lempilevysi kuunneltu pariin otteeseen jo menolennolla, ei samat asiat välttämättä innosta enää paluulennolla. Kekseliäisyyttä siis peliin. Mukaan voi ottaa esimerkiksi käsitöitä, lukemista tai musiikkia kuuntelua varten. Ellet sitten halua mieluummin viettää lentomatkaa päiväunista nauttien. Ei tämäkään huono vaihtoehto ole!

Lomamatka on huikea kokemus mille tahansa porukalle eikä tylsää tarvitse tulla lennollakaan. Hauskaa reissua ja muistakaa suojautua auringolta myös pilvisinä päivinä!

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa