Tässä kylässä on Euroopan paras ilmasto – ja se sijaitsee Aurinkorannikolla

Espanjan Aurinkoranninkon itäosassa sijaitseva Torrox tarjoaa merta, vuoria sekä ikuiseksi kevääksi kuvatun ja Euroopan parhaaksi tutkitun ilmaston. Vuoden keskilämpötila on miellyttävät 18 astetta.

Málagan maakunnan itäosassa, Välimeren ja Almijaran vuoriston välissä sijaitseva Torrox on etenkin saksalaisten ja brittituristien suosiossa. Fuengirolasta sinne on noin tunnin ajomatka.

Tässä Espanjan Aurinkorannikon ikuisen kevään kaupungissa asuu runsaat 16 000 ihmistä.

Torrox ylpeilee Euroopan parhaalla ilmastollaan.

Mainoslause ei perustuu pelkästään mutu-tuntumaan, vaan tieteelliseen faktaan.

- Mainos -

Se juontaa juurensa 2000-luvun alussa tehtyyn tutkimukseen, jossa Meteogroup tutki vuosien 2001-07 aikana 21 Välimeren alueen kaupungin sääoloja. Tutkimuksen tuloksena saatiin päätelmä, että Andalusian Torroxilla on Euroopan paras ilmasto.

Torroxin alueella keskimääräinen vuotuinen lämpötila on 18 astetta, ja suurin ero kylmimmän ja lämpimimmän vuorokaudenajan välillä on vain 11 astetta. Kesät eivät ole liian kuumia eivätkä talvet liian koleita.

Lue myös: Heinäkuu oli mittaushistorian kuumin Aurinkorannikolla

Torroxin maisema on jylhä. Vanha kylä lepää vuorten juurella ja tarjoaa ihanteellisen ilmaston, jossa vuoden keskilämpötila on 18 astetta.

Rannikkoa ja historiaa

Torroxin subtrooppinen ilmasto tarjoaa merta ja vuoria yhdessä Andalusian kauneimmista valkoisista kylistä.

Kaupunki jakautuu kahteen osaan: rantaan eli Torrox Costaan sekä historialliseen Torrox Pueblo -kylään, joka sijaitsee noin nelisen kilometriä Välimeren rannalta sisämaassa, Sierra de Almijaran juurella.

Kuten monilla Andalusian valkoisilla kylillä, myös Torrox Pueblolla on maurilainen, yli tuhatvuotinen menneisyys. Sen kapeat, kukkaruukuin koristellut mukulakivikujat ja jyrkät kadut ovat tuttuja niin Mijas Pueblon kuin esimerkiksi Casaresin maisemista.

Lue myös: Kauniimpi kuin Mijas Pueblo: Casaresin sokeripalakylä nimettiin koko Espanjan viehkeimpien joukkoon

Torrox Pueblon kuuluisat päivänvarjot. Välillä varjot vaihdetaan esimerkiksi valkoisiin ja toisinaan vaikkapa Espanjan väreihin.

Ilmavarjot ovat kylän maamerkki

Kylän keskusaukio Plaza de la Constitución on kuuluisa värikkäistä päivänvarjoistaan, jotka tarjoavat sekä hienoja kännykkäkuvien miljöitä että toisinaan tarpeellista varjoa auringolta.

- Mainos -

Kannattaa käydä myös Nuestra Señora de la Encarnaciónin kirkossa. Se on rakennettu 1400-luvulla ja edustaa barokkityyliä. Rakennuksen historia on kiehtova, sillä sen paikalla sijaitsi aiemmin moskeija. Toinen vierailun arvoinen uskonnollinen rakennus on kaunis Nuestra Señora de las Nievesin luostari. Sen hienoin yksityiskohta lienee arabialaistyylisin laatoin koristeltu satulakatto.

Vain pienen matkan päässä luostarista sijaitsee puolestaan Puente de las Ánimas, hieno keskiaikainen silta, joka on mainittu lukuisissa Torroxiin liittyvissä tarinoissa. Yhden tarinan mukaan Torrox-joesta pelastetut henget kohtaavat sillalla toisensa soihdut ja ketjut käsissään matkallaan kohti läheistä luostaria.

Lue myös: Oktoberfest laajeni Torroxissa

Torrox Costan majakka.

Roomalaisen kaupungin raunioita rannalla

Rannikolla taas tärkeä ja historiallisesti merkittävä paikka on Torroxin majakka.

Majakka rakennettiin vuonna 1864, ja se on sittemmin valittu Espanjan arvokkaimpien kulttuurikohteiden listalle. Nykyisin majakassa sijaitsee kiehtova merimuseo. Lisäksi vierailijat pääsevät luonnollisesti myös majakan huipulle, josta avautuu hieno näkymä merelle ja sitä reunustaville maa-alueille.

Torrox Costalla voi edelleen nähdä myös jäänteitä roomalaisesta kaupungista 200- ja 400-luvuilta. Kaupunki tunnettiin nimellä Clavicum, ja se sijaitsee lähellä Torrox-joen suistoa. Se on yksi harvoista Espanjassa yhä nähtävissä olevista roomalaisen merenrantakylän raunioista. Kylän osista esiin on kaivettu muun muassa kylpyaltaita, nekropoli, kalankäsittelyssä käytettyjä kuoppia ja keramiikkauuneja.

Torrox Costa on noin yhdeksän kilomteriä pitkä ja täynnä hienoja hiekkarantoja. Málagasta ajomatkaa on vain vajaa 50 kilometriä.

Arabiankielinen sana Torrox tarkoittaa muuten tornia.

Torroxin rantaa.

- Mainos -

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista