Lukuaika: Heinäkuu oli mittaushistorian kuumin Aurinkorannikolla

Heinäkuu oli mittaushistorian kuumin Aurinkorannikolla

 

Päättynyt heinäkuu oli Málagassa ja koko Aurinkorannikolla kuumin lajiaan koko mittaushistorian aikana, vuodesta 1942 alkaen. Vuorokauden keskilämpötila nousi lähes 30 asteeseen.

Espanjan ilmatieteenlaitoksen (Aemet) Málagan lentokentällä sijaitsevalla virallisella mittauspisteellä mitattiin koko heinäkuun ympärivuorokautiseksi keskilämpötilaksi 29,5 astetta. Luku on peräti 3,4 astetta korkeampi kuin heinäkuussa normaalisti.

Päivän ylin lämpötila oli keskimäärin 34,3 astetta, joka sekin on uusi ennätys. Vuoden 2015 aikaisempi ennätys (33,3 astetta) ylittyi kokonaisella asteella.

- Mainos -

Keskimääräinen yön alin lämpötila oli tässä heinäkuussa 24,6 astetta, ja peräti 12 yön aikana lämpötila ei laskenut lainkaan alle 25 asteen.

Tämän vuoden heinäkuun ennätyksellinen 29,5 asteen keskilämpötila on 1,2 astetta korkeampi kuin vuoden 2015 aiempi ennätys (28,3 astetta).

Aemetin Málagan sääkeskuksen johtaja Jesus Riesco selitti Diario Sur julkaisulle, että ennätyksen takana ovat pääasiassa kuumat terral-tuulet. Riescon mukaan aiemmin oli normaalia, että heinäkuussa oli neljä tai viisi päivää, jolloin lämpötila oli yli 33 astetta, mutta viime vuosina näin kuumia päiviä on heinäkuussa ollut keskimäärin kahdeksan tai yhdeksän.

Tämän vuoden heinäkuussa yli 33 lämpöasteen päiviä oli kuitenkin peräti 15 ja kahdeksana päivänä lämpötila nousi yli 36 asteeseen.

Lähde: Diario Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...