Taskuvaras sai porttikiellon Málagan historialliseen keskustaan

Ahkera taskuvaras sotki risteilyturistien vaatteet ja "auttoi" puhdistamisessa niin hyvin, että lompakkokin katosi.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Gibralfaron linna sijaitsee Málagan kaupungin keskellä ja tarjoaa upeat maisemat merelle. Se on erittäin suosittu turistien vierailukohde.

Poliisi pidätti toukokuussa Málagan kaupungissa Espanjan Aurinkorannikolla uutteran taskuvarkaan, joka tehtaili rikoksiaan kaupungin historiallisessa keskustassa.

Taskuvarkaan uhreina olivat turistit ja etenkin ulkomaalaiset risteilymatkustajat, jotka viipyvät kaupungissa vain muutamien tuntien ajan. Tämän vuoksi heidän voi olla vaikea tehdä rikosilmoitusta paikan päällä.

Rötöstelijä käytti varkauksiinsa aina samaa taktiikkaa: hän roiskautti uhrinsa päälle jotain nestettä muka vahingossa, pyysi sitten vuolaasti anteeksi ja tarjoutui puhdistamaan turistin vaatteet. Puhdistamisen yhteydessä uhrilta katosi lompakko.

Ahkera varas toimi Gibralfaron linnan alueella, missä turisteja riittää silmänkantamattomiin. Gibralfaron linna on Málagan kaupungin ikoni, joka on kuvattu sekä kaupungin että maakunnan lippuun ja sinettiin. 900-luvulla rakennettu ja 1300-luvulla linnoitettu monumentti kohoaa maurilaisen Alcazaban linnoituksen yllä kaupungin ytimessä.

- Mainos -

Roisto ehti tehdä toistakymmentä varkautta, kunnes Kansallinen poliisi (Policía Nacional) tarttui toimeen. Poliisille tuli useita rikosilmoituksia ”sujuvaa englantia puhuvasta” taskuvarkaasta, joka operoi aina samalla menetelmällä.

Niinpä viranomaiset sijoittivat linnan alueelle erityisen valvontalaitteen, ja useiden päivien seurannan jälkeen he löysivät kuvaukseen sopivan miehen ja näkivät hänen jopa työnsä touhussa. Poliisit todistivat omin silmin, kun rikollinen likasi pari turistia, joille hän sitten tarjosi apuaan.

Kun poliisit lähestyivät epäiltyä, hän keskeytti temppunsa ja yritti poistua paikalta, mutta hänet napattiin kiinni itse teosta ja pidätettiin.

Lue myös: Mies usutti koiransa ihmisten kimppuun Málagan turistiytimessä – uhreille vakavat vammat

Poliisi pystyi myös todistamaan, että taskuvaras käytti varastettuja luottokortteja useiden ostosten tekemiseen.

Oikeudenkäynnissä espanjalaistuomari antoi taskuvarkaalle porttikiellon Málagaan: hän ei saa lähestyä Málagan historiallista keskustaa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *