Lukuaika: Mies usutti koiransa ihmisten kimppuun Málagan turistiytimessä – uhreille vakavat vammat

Mies usutti koiransa ihmisten kimppuun Málagan turistiytimessä – uhreille vakavat vammat

Kaksi ihmistä sai vakavia vammoja, kun kolmekymppinen mies käskytti belgianpaimenkoiransa puistokadulla kävelleiden sivullisten kimppuun Málagassa Espanjan Aurinkoranikolla. Poliisi pidätti miehen.

Málagan kaupungin suositussa puistossa koettiin kauhunhetkiä lokakuisena perjantaiyönä (20.10.), kun kookkaan belgianpaimenkoiransa (lyhytkarvainen malinois-rotu) kanssa puistokatua kuljeksinut mies yhtäkkiä usutti eläimen sivullisten kimppuun.

Belgianpaimenkoiria käytetään yleisesti palvelus- ja poliisikoirina, ja ne vaativat osaavan kouluttajan ja omistajan.

Tapahtumat alkoivat puoliltaöin Paseo de la Curas -kadulla, joka on monelle suomalaisellekin tuttu rantakatu Espanjan Aurinkorannikon suurkaupungissa.

Sen vieressä ovat Muelle Uno -laituri kauppoineen ja ravintoloineen ja toisella puolella iso Parque de Málaga -puisto. Molemmat ovat niin turistien kuin paikallistenkin suosiossa.

- Mainos -

 

Toinen uhri yritti juosta koiraa karkuun

Málagan paikallispoliisi (Policía Local) sai hälytyksen, että puistokadulla uhkaavasti käyttäytynyt mieshenkilö on kehottanut suurikokoista koiraansa käymään jalankulkijoiden päälle.

Poliisi kiisi paikalle ja löysi ensimmäisen uhrin, 27-vuotiaan miehen, joka kertoi koiran purreen häntä vasempaan käteen ja pakaraan. Uhrin vammoja hoidettiin ambulanssissa.

Hetkeä myöhemmin poliisi paikallisti toisen uhrin puiston puolelta. Mies oli käskyttänyt koiransa hyökkäämään kohti 49-vuotiasta jalankulkijaa, joka joutui juoksemaan karkuun noin sata metriä, kunnes hän kaatui maahan ja sai useita puremia eri ruumiinosiinsa.

Uhri kertoi poliisille kuulleensa, kuinka eläimen omistaja antoi koiralle ”selvät käskyt hyökätä hänen kimppuunsa”. Puremauhrin vammat olivat sen verran vakavia, että ambulanssi vei hänet sairaalahoitoon.

Puri jo aiemmin toista koiraa

Poliisi pidätti koiran omistajan välittömästi ja otti luonnollisesti myös koiran haltuunsa ja siirsi sen Malagan kunnalliseen eläinsuojelukeskukseen (CEPAM). Sittemmin selvisi, että puistossa sekoillut mies ei ollut koiran varsinainen omistaja, vaan omistajan ystävä.

Kuulusteluissa selvisi myös, että kyseinen belgianpaimenkoira oli ollut jo aiemmin osallisena verisessä välikohtauksessa. Se oli hyökännyt 5. lokakuuta toisen koiran kimppuun, aiheuttanut pahoja vammoja niskaan sekä omistajan käsivarteen.

- Mainos -

34-vuotiasta miestä odottaa nyt rikostuomio. Häntä syytetään epäiltynä vakavan vamman tuottamisesta ja törkeästä pahoinpitelystä, koska hän yllytti koiraa, jolloin kyseessä on vaarallisen välineen käyttö.

 

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...