Rentoa meininkiä

Terveiset täältä kuumasta Intiasta. Matka tänne oli pitkä ja vaativa, ensin Málagasta Pariisiin kello kuuden aamulennolla ja Pariisista Mumbaihin, jonne saavuin yöllä klo 12 jälkeen, pitkän matkan ja aikaeron vuoksi, monen tullin ja viisumin tarkastamisen jälkeen. Jet lag painoi päälle mutta matka jatkui autolla useita tunteja ruuhkaisilla teillä Maharastran maakuntaan Kireina Wellness Resort kadoli koynanagar luonnonsuojelu alueella sijaitsevalle Ayurveda ja Wellness klinikalle suojaisessa laaksossa.

Lähtiessä Espanjassa oli 25 astetta, saapuessa trooppinen raskas, kostea ja 35 asteen lämpötila. Päivittäinen ohjelma on herätys 5.30 joogatunnille, noin kello kahdeksan aamupala, tämän jälkeen rentouttava ”abhyanga” hieronta joka tehdään runsaalla määrällä lämmintä seesamisiemenöljyä, ”Champi” joka on pää hieronta, tehdään lääkinnällisellä öljyllä ja Nasya jossa sieraimet öljytään myös öljyllä jossa yrttejä, tämän jälkeen oleskelua höyryhuoneessa noin puolisen tuntia, jotta saadaan voimakas hikoilu aikaiseksi. Lounaan ja illallisen välissä on meditaatiota, pieniä kävelyretkiä ja yhteistä aikaa muiden ryhmäläisten kanssa.

Ruoka täällä on kuin taivaasta, tarjolla on trooppisia hedelmiä ja vain kasvisruokaa, joka on ihanasti maustettua. Nyt jo tiedän että ruokaa tulee kova ikävä… Mitään emme saa tehdä, edes omia lautasia ei saa korjata pois, palvelu on melkein liiallista. Hedelmiä ja makeaa Chai teetä on tarjolla kellon ympäri.

Seuraavaksi on tiedossa muitakin Ayurveda hoitoja ja tapaaminen tohtori Chandrakanin kanssa diagnosointiin ja kotihoito-ohjeisiin, kun hoitoviikko päättyy, on aika opetukselle ja pienille retkille.

Olen niin kiitollinen että olen saanut toteuttaa haaveeni ja kokea tämä oikeassa elämässä, kolmen vuoden Ayurveda opiskelun jälkeen tuntuu vaan niin hienolta nähdä ja kokea tämä kaikki. Ihan helppoa tämä ei ole tällaiselle koko aika touhuavalle ihmiselle, aika on pysähtynyt, mitään ei saa itse tehdä, wifi toimii vain pari kertaa päivässä. Huomaan että hektisen elämän tyylini myös kuluttaa ja rasittaa elimistöä ja tuntuu kuin siitä olisi ihan riippuvainen. Nyt on aikaa kuunnella sisintään, istua, ihmetellä, nauttia ja ottaa vastaan, rentoutua täysin ja ah miten hyvää se tekee, vaikka se onkin ihan luonteeni vastaista.

Nyt jatkan vieroittautumista tekemisestä, antaudun tähän hiljaisuuteen ja huomaan kuinka tarpeellista on pysähtyä välillä, antaa aikaa ja vain olla. Intia on mahtava opettaja tässä. Lupaan itselleni vastaisuudessa enemmän rentoutusta ja hemmottelua tulevaisuudessa. Kuten tiedämme, on stressi erittäin haitallista ja lyhentää elämää, osa itsensä hoitamista on ymmärtää tämä ja nyt olen sen opetuksen äärellä erittäin kiitollisin mielin.

Namaste.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Sami Lindberg, Anni's Vital Shop
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...