Täältä löytyvät Málagan alueen edullisimmat vuokra-asunnot

Vuokra-asuntojen hinnat vaihtelevat Aurinkorannikolla ja sen ympäristössä melkoisesti. Edullisimmissa kaupungeissa vuokrat ovat alle puolet keskimääräisistä.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Rondan upeasta vanhasta kaupungista löytyy lähes 100 neliön vuokra-asuntoja viidellä ja puolella sadalla eurolla kuussa.

Asumisen hinta on puhuttanut viime aikoina koko Espanjassa, mutta myös alueellisesti esimerkiksi suurimmissa kaupungeissa ja tietyillä itsehallintoalueilla, kuten Andalusiassa. Erityisesti Aurinkorannikon kaltaiset, ulkomaalaisten suosiossa olevat alueet ovat olleet jo pidempään hurjasti nousevien hintojen kourissa.

Málagan maakunnassa, johon Aurinkorannikko kuuluu, on asunnon vuokraaminen kalliimpaa kuin missään muualla Andalusiassa. Asia ilmenee Espanjan johtavan asuntoportaalin Idealistan tiedoista.

Málagan alueella keskimääräinen asunnon vuokra oli maaliskuussa 14,1 euroa. Hinnassa on nousua helmikuuhun nähden 0,9% ja vuodentakaiseen, eli maaliskuuhun 2023 verrattuna peräti 13,5%.

Espanjassa käytetään usein normaalin perheasunnon laskennallisena pinta-alana 80 neliömetriä. Tuollaisesta perusasunnosta joutuu siis tällä hetkellä Málagan maakunnassa maksamaan keskimäärin 1.128 euro kuukaudessa.

- Mainos -

On hyvä huomioida, että tämä on siis keskiarvo. Joillain alueilla vuokrat ovat vielä merkittävästi korkeammat.

Missä on halpaa?

Toisaalta myös keskihintojen alapuolelta löytyy asuntoja, kun tietää mistä hakea.

Mutta mistä sitten löytyvät Málagan alueen edullisimmat vuokra-asunnot?

Vastaus voi olla jopa hieman yllättävä, sillä maakunnan edullisimmat neliöt ovat kauniissa Rondan vuoristokaupungissa.

Idealistan tilaston mukaan maaliskuussa vuokra-asunnon keskihinta Rondassa oli 6,3 euroa neliöltä. Tämä tarkoittaa sitä, että edellä mainitun 80 neliön perheasunnon saa vuokralle noin 500 eurolla. Se on alle puolet maakunnan keskitasosta.

Myös viidessä muussa kunnassa keskivuokra jää alle kymmeneen euroon neliöltä. Nämä ovat: Antequera (7,3 €/m2), Coín (8,3 €/m2), Alhaurín el Grande (8,8 €/m2), Vélez-Málaga (9,3 €/m2), ja Cártama 9,9 €/m2).

Mitä maksaa Fuengirolassa?

Vertailun vuoksi nostettakoon esiin vielä Fuengirolan luvut. Maaliskuussa 2024 vuokra-asunnon keskimääräinen neliöhinta oli Idealistan tilastossa 12,8 euroa. Se on itse asiassa himpun verran vähemmän kuin helmikuussa (13 €/m2) mutta 11,4% enemmän kuin maaliskuussa 2023, jolloin keskimääräinen neliövuokra oli 11,5 euroa.

Fuengirolassa ranta-alueet ovat tyyriimpiä asuinalueita.

Fuengirolan kaupunginosien välisessä vertailussa kalleimmiksi alueiksi nousevat Los Bolichesin rannan alue ja huvisataman alue. Näillä molemmilla seuduilla keskivuokra on 14,2 €/m2 kuukaudessa.

- Mainos -

Kenties hieman yllättäen Idealistan tilaston mukaan edullisimmat vuokraneliöt löytyvät Los Pacosista, jossa keskihinta on 11,1 €/m2 kuussa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *