Suomalaisia lensi Málagaan alkuvuonna reilusti viime vuotta enemmän

Tammi-huhtikuussa Suomesta matkustettiin Espanjan Aurinkorannikolle yhä runsaammin.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Málagan lentokentällä oli vilkasta myös Suomi-lennoilla.

Alkuvuosi 2024 on osoittanut vahvaa suomalaismatkailun kasvua Espanjan Aurinkorannikolla. 

Virallisten matkustajatilastojen mukaan tammi-huhtikuussa Suomesta lensi Málagaan kaikkiaan 61.614 matkustajaa. Luvut kattavat sekä Helsinki-Vantaan että Tampereen Pirkkalan lentokentät. 

Kasvua edellisvuoteen on reilusti, sillä vuoden 2023 tammi-huhtikuussa Aurinkorannikolle lensi 59.446 matkustajaa Suomesta. Lisäystä on siis tullut yli 2.000. 

Koronaa edeltävään ennätysvuoteen 2019 ei kuitenkaan vielä ylletty. Tuolloin vuoden ensimmäisen neljän kuukauden aikana Málagaan matkusti lentäen peräti 67.753 turistia.  

- Mainos -

Tämän vuoden huhtikuu oli tilastotietojen mukaan samalla tasolla kuin viime vuoden huhtikuu: lentomatkustajia oli 18.378, kun vuonna 2023 kirjattiin 18.655 matkustajaa. 

Tiedot perustuvat Málagan maakuntahallituksen ylläpitämään viralliseen Costa del Sol – Málagan lentokentän matkustajadataan. 

Lue myös: Halpalentoyhtiöt lennättävät liki puolet Málagan kentän matkustajista – Norwegian teki kovan nousun

Tuleeko Ryanair? 

Helsingistä suoraan Aurinkorannikolle operoi kaksi yhtiötä: Finnair ja Norwegian. Air Baltic lentää Tampereelta Málagaan. 

Fuengirola.fi uutisoi aiemmin keväällä, että Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair on kiinnostunut Helsinki-Málaga -reitistä. Se lisäisi kilpailua ja alentaisi hintoja. Ryanair lentää jo Helsingistä Alicanteen. 

Kaikkiaan Málagan lentokentälle saapui huhtikuussa yli miljoona matkustajaa: tarkalleen 1.086.353. Edellisvuoteen nousua on peräti 65.000.  

Muiden kansallisuuksien lento-into on kohonnut suhteessa suomalaisia enemmän, sillä koronaa edeltävän vuoden 2019 huhtikuussa Málagan kokonaismatkustajamäärä oli vain 932.000. 

Lue myös: Ryanair halvoista lennoista Helsingistä Málagaan: ”Olemme aina kiinnostuneita uusista reiteistä…”

- Mainos -

Britit innokkaimpia 

Myös huhtikuussa 2024 eniten matkustajia tuli Isosta-Britanniasta (252.099) ja suosituimpana lähtökenttänä oli selvästi Lontoo. Espanjan sisäiset lennot olivat toisena listalla (176.407) ja Barcelona kaupungeista kakkosena. Kolmanneksi eniten Aurinkorannikolle lennettiin Saksasta (83.189). Seuraavina maina  matkustajalistalla ovat Alankomaat, Ranska, Italia, Irlanti, Belgia ja Ruotsi. 

Ruotsista lensi huhtikuussa 37.422 matkustajaa, melkein kaksinkertainen määrä siis suomalaisin verrattuna. Tanskalaisia tuli melkein ruotsalaisten verran, 33.290 ja norjalaisia 21.998.  

Suomesta lennettiin Málagaan Pohjoismaista vähiten. 

Pienemmistä matkustajamääristä huolimatta suomalaiset ovat esimerkiksi Fuengirolan turismille elintärkeitä. Helsingistä ja Tampereelta Aurinkorannikolle lentäviä odotetaan ja heistä tykätään.  

Fuengirolan kaupungin turismivastaava José Luis Ponce kertoo Fuengirola.fi:lle, että suomalaiset auttavat ylläpitämään talven ”hiljaisen sesongin” majoituskapasitettiia ja taloutta yllä, ja siksi suomalaisia arvostetaan seudulla kovasti. 

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *