Tom Jones ja Ricky Martin viihdyttävät Marbellan Starlitessa – festivaali täynnä tähtisadetta

Yksi Espanjan Aurinkorannikon kesän ehdottomia vetonauloja on tänäkin vuonna Marbellan Starlite-festivaali. Kyseessä ei kuitenkaan ole mitään sellaista, mitä Suomessa yleisesti ajatellaan festarina.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
4 min lukuaika

Starlite on kahden ja puolen kuukauden mittainen konserttien sarja, joka tuo Espanjan Aurinkorannikolle Marbellaan niin kirkkaimmat espanjalaistähdet kuin huikean määrän kovan luokan kansainvälisiäkin nimiä.

Starliten alkutahdit lyödään perjantaina 14. kesäkuuta ja viimeinen Starlite-sointu ulvahtaa Marbellan taivaalle lauantaina 31. elokuuta.

Espanjan omista staroista Aurinkorannikolle saapuvat mm. Aitana (22.6., 29.7. ja 30.7.), Vanesa Martín (29.6. ja 20.8.), Fuengirolan oma poika Pablo López (20.7. ja 21.8.), Malú (5.8.), La Oreja de Van Gogh (14.8.) ja Ana Mena (23.8.).

Starlite ei kuitenkaan nojaa vain Espanjan omiin tähtiin, päin vastoin. Kansainvälisten artistien ja yhtyeiden nimilista on sellainen, että heikompaa huimaa.

- Mainos -

Avajaisissa Van Morrison ja Jamie Cullum

Ohessa joitain poimintoja tämän kesän tähtiloistosta:

Jamie Cullum 14.6. Uralla 10 miljoonaa myytyä albumia ja lähes 900 miljoonaa striimausta, brittiläinen laulaja-pianisti-lauluntekijä lyö pöytään sellaiset lukemat, että näillä meriiteillä kelpaa avata koko tämänvuotinen Starlite.

Van Morrison 15.6. Bileet jatkuvat heti avajaisillan jälkeen vielä ikonisemmissa merkeissä. Pohjoisirlantilainen Van Morrison on nimetty Rock and Roll Hall of Fameen, Songwriters Hall of Fameen, hänet on palkittu Grammylla kahdesti ja vuonna 2015 kuningatar Elisabet II myönsi hänelle ritarin arvonimen.

Sheryl Crow 21.6. Niistä Grammyistä puheen ollen, Sheryl Crow’lla niitä on vaatimattomasti yhdeksän kappaletta. My Favourite Mistake, If It Makes You Happy, All I Wanna Do, Soak Up the Sun ja A Change Would Do You Good ovat vain pieni verhon raotus tämän amerikkalaisdaamin jättihitteihin.

Sheryl Crow.

Take That ja Simple Minds viihdyttävät heinäkuussa

Keane 9.7. Lähes 30-vuotisen uransa aikana tämä brittirockpumppu on myynyt yli 12 miljoonaa albumia ja keikkaillut yli 40 maassa.

The Corrs 10.7. Jotkut sisarukset tappelevat keskenään, toiset valloittavat maailman. Irlantilainen The Corrs on osoitus jälkimmäisestä. Neljän sisaruksen muodostama irkkubändi on myynyt urallaan yli 40 miljoonaa albumia.

Take That 14. ja 15.7. Yksi 90-luvun suosituimmista poikabändeistä on edelleen voimissaan. Take Thatin tunnetuimpiin hitteihin lukeutuvat mm. Back for Good, Relight My Fire ja Pray. Mukana ovat edelleen alkuperäisjäsenet Gary Barlow, Mark Owen ja Howard Donald.

- Mainos -

Simple Minds 22.7. Skottiyhtye Nähtiin Marbellan Starlitessa ensimmäistä kertaa jo vuonna 2012. Don’t You (Forget About Me), Alive And Kicking ja muut hitit ovat siivittäneet Glasgow’n miehistön yli 60 miljoonan levymyyntiin reilun neljän vuosikymmenen uran aikana.

Tom Jones 23.7. Paula Koivuniemi tiesi, mistä lauloi Kun kuuntelen Tomppaa hitissään: ”Tuo ääni fiilistä tihkuu. Ei ihme että naiset hihkuu. Se täyttää autoradion. Tom Jones vielä vedossa on.” Walesin Tiikeri raapaisee edelleen.

Tom Jones.

UB40 ja Nick Carter elokuussa

Ricky Martin 25.7. Puerto Ricon sydäntenmurskaaja on liihotellut fanien päiväunissa Livin’ la Vida Loca -hitin julkaisusta lähtien, yli 25 vuotta! Palkintoseinällä roikkuu mm. 95 platinalevyä, 40 kultalevyä, muutama Grammy-palkinto ja muuta mukavaa.

UB40 9.8. Brittiläisen reggae-legendan ansiolistalta löytyvät mm. sellaiset megahitit kuin Red Red Wine, (I Can’t) Help Falling in Love with You ja Kingston Town.

Nick Carter 10.8. Supersuositun Backstreet Boys poikabändin riveissä koko maailman tietoisuuteen ponnahtanut Nick Carter on tehnyt soolouraa jo reilut 20 vuotta.

Lisätietoja ja koko Starliten ohjelma netissä: starlitefestival.com

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *