Matkailun ennätykset uusiksi

Málagan lentokentällä rikotaan matkustajamäärissä kaikkien aikojen ennätyksiä kuukausi kerrallaan. Aurinkorannikolle riittää väkeä joka puolelta maailmaa. Ennätyskorkeat lämpötilatkaan eivät kuluneena kesänä rajoittaneet alueen vetovoimaa, elokuun aikana Málagan lentokentän kautta kulki huimat kaksi ja puoli miljoonaa matkustajaa.

Vuosi 2019 on kaikissa kirjoissa ja kansissa julistettu matkailun ennätysvuodeksi. Jo nyt tiedetään, että kun vuosi 2023 arkistoidaan mappeihin, numerot matkailijoiden määrissä ovat isompia kuin koskaan ennen. Tämä kaikki lupaa hyvää Aurinkorannikon yrityssektorille.

Kun tilastoja penkoo hieman tarkemmin, sieltä löytyy myös yllätyksiä. Vaikka Suomesta alueelle matkustavien määrä onkin noussut hienosti viimevuotisesta, ei liikenne ole yltänyt vielä samalle tasolle kuin ennen pandemiaa. Suunta on oikea, suomalaisten määrä kasvaa jatkuvasti. Ihan ennätysvuotta 2019 ei saada syksyn aikana kiinni, mutta ensi vuosi voi jo olla suomalaisittainkin ennätyksellinen.

Ylivoimaisesti suurin määrä ihmisiä laskeutuu Málagan lentokentälle brittein saarilta. Vuositasolla kanaalin tuolta puolen Málagaan lennähtää reilusti yli kaksi miljoonaa matkaajaa, ennätysvuonna piirun vaille kolme miljoonaa. Brittiväestön matkailukaan ei ole vielä pandemiaa edeltävällä tasolla, se laahaa noin kymmenen prosenttia perässä.

- Mainos -

Kasvua on tullut monista maista. Esimerkiksi saksalaisia, hollantilaisia, itävaltalaisia ja norjalaisia tulee jatkuvasti enemmän. Eniten kasvua on marokkolaisten matkailussa, esimerkiksi elokuussa Marokosta saapui viisinkertainen määrä väkeä vuoteen 2019 verrattuna.

Tilastoja on hauska seurata. Vielä mielenkiintoisempaa on pohdiskella syitä, miksi jotkin numerot näyttävät yllättäviltä. Näistä taustapohdinnoista joku toinen kerta enemmän.

Pääkirjotus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...