Lukuaika: Sulkeeko Espanjan kansallispäivä torstaina kaupat? Katso lista

Sulkeeko Espanjan kansallispäivä torstaina kaupat? Katso lista

Mikä ruokakauppa on avoinna Espanjan kansallispäivänä torstaina 12. lokakuuta? Pääseekö ostoskeskukseen shoppailemaan? Fuengirola.fi listasi ja selvitti.

Torstaina 12. lokakuuta vietetään Espanjassa isoa kansallista juhlapäivää.

Espanjan kansallispäivää (Fiesta Nacional de España) kutsutaan myös yleisesti nimellä Día de la Hispanidad, jolla muistetaan espanjalaista perintöä maailmanlaajuisesti, erityisesti latinalaisessa Amerikassa.

Päivämäärä juontuu aikaan, jolloin Kristoffer Kolumbus rantautui Bahamasaariin kuuluvalle Guanahanille Karibialla 12.10.1492 ja luuli löytäneensä meritien Intiaan.

Historiallinen päivä muistetaan Espanjan lisäksi Amerikassa. Yhdysvalloissa päivää juhlitaan nimellä Columbus Day, ja latinalaisessa Amerikassa se on nimetty Día de Raza -päiväksi.

- Mainos -

Espanjassa Día de la Hispanidad -päivän juhlallisuuksia vietettiin ensimmäisen kerran 12.10.1935 Madridissa. Kansalliseksi juhlapäiväksi päivä nostettiin vuonna 1981. Vuodesta 2000 lähtien 12.10. on ollut juhlapäivä myös Espanjan asevoimille, ja vuosittain järjestetään Madridissa asevoimien kulkue – samaan tapaan kuin Suomessakin itsenäisyyspäivänä.

Lue myös: Espanjan pyhät ja juhlat vuonna 2023

12. lokakuuta on myös espanjalaisuuden suojeluspyhimyksen Pilarin päivä.

Suurin osa Espanjan Aurinkorannikon ja Andalusian asukkaista viettää torstaina vapaapäivää. Mutta olipa juhlapyhä valtakunnallinen tai maakunnallinen, sama kysymys herää aina: mitkä paikat ovat auki ja mitkä kiinni?

Fuengirola.fi selvitti isoimpien kauppaketjujen sekä tunnetuimpien ostoskeskusten aukiolot Espanjan kansallispäivänä 12. lokakuuta.

Miramar-ostoskeskus Fuengirolassa.

Ostoskeskus: Miramar, Fuengirola

Fuengirolan suuri ostoskeskus Miramar on avoinna torstaina 12. lokakuuta. Kaupat palvelevat klo 10-22 ja ravintolat klo 12-01. Myös Carrefour on auki.

Ostoskeskus: La Cañada, Marbella

Marbellassa sijaitseva suosittu La Cañadan ostoskeskus on avoinna normaalisti torstaina klo 10-22. Ravintolat palvelevat klo 12-24. Alcampo-hypermarket on myös auki.

Ostoskeskus: Plaza Mayor, Málaga

Málagan lentokentän vieressä sijaitseva valtaisa outlet-ostoskeskus on avoinna torstaina normaalisti klo 10-22.

- Mainos -

Lue myös: Merkkituotteiden outlet McArthurGlen aikoo laajentua

Mercadona

Mercadona on yksi Espanjan tunnetuimmista supermarketeista, ja Aurinkorannikon suomalaistenkin suosima. Ketju on aina sulkenut ovensa pyhäpäivinä, joten sen myymälät eivät aukea tänä torstaina 12.10. Mercadonan valikoimiin mieltyneet asiakkaat joutuvat odottamaan perjantaihin 13. lokakuuta, jolloin ”Merkkiksen” ovet taas aukeavat.

Lue myös: Yllätys: Mercadonan 5 euron kosteusvoide pesi kalliit design-merkit testissä

Las Lagunas Carrefour Mijasissa on kansallispäivänä 12.10.23 kiinni.

Carrefour

Carrefourin verkkosivuilla on espanjalaiseen tyyliin muotoiltu, että suositut hypermarketit ”voivat olla auki sunnuntaisin ja pyhäpäivinä”, mutta jokaisessa kaupassa on eri kriteerit. Ne, jotka avautuvat, antavat kassakoneiden kilistä normaalisti klo 10-22. Aurinkorannikon Carrefourin isoista marketeista Mijas (Las Lagunas) on kiinni, mutta Miramarin ostoskeskuksessa Fuengirolassa sijaitseva Carrefour on verkkosivujen mukaan auki. Myös Torremolinosin Costasol-keskuksessa sijaitseva hypermarket on avoinna.

Pienemmistä Carrefour Marketeista osa on auki, osa kiinni. Esimerkiksi Reserva del Higuerónin marketti on auki, kun taas Mijasin ei. Kauppakohtaiset aukioloajat voi tarkistaa tästä.

Lue myös: Carrefour ostaa 172 Supersol -kauppaa

Dia

Mitä tulee Dia-myymälöihin, supermarkettien avaamiselle tai sulkemiselle tänä kansallisena juhlapäivänä ei ole yhtä kriteeriä, joten paras tapa on etsiä niiden verkkosivuilta paikanninta ja varmistaa, onko kyseinen kauppa auki vai ei.

Esimerkiksi Dian kauppa Los Bolichesissa Fuengirolassa (Avenida Acapulco 9) on torstaina avoinna klo 9-15. Myös muut Fuengirolan, Mijasin, Benalmádenan, Torremolinosin ja Marbellan Dia-myymälät pysyvät kansallispäivänä iltapäivään asti auki.

- Mainos -

Lidl

Myöskään Lidlissä ei ole yhtenäistä kriteeriä jokaiselle kaupalle, joten toiset ovat auki juhlapyhinä ja toiset eivät. Espanjan Aurinkorannikolla kuitenkin kaikki Lidlit ovat kansallispäivänä torstaina avoinna, yleisimmin klo 9-21.30.

Lue myös: Aurinkorannikolla selviää ruokakauppareissusta noin 30 prosenttia halvemmalla kuin Suomessa

Aldin tarjontaa.

Aldi

Toinen suosittu saksalainen halpakauppaketju Aldi ei yleensä aukea juhlapyhinä, mutta koska Aldillakaan ei ole yhtenäistä kriteeriä, on parasta katsoa sen verkkosivuston hakukoneesta, onko lähin kauppa auki vai ei.

Moni Aurinkorannikon Aldeista on kiinni torstaina: esimerkiksi Las Lagunasin ja La Cala de Mijasin Aldi-myymälät sulkevat kansallispäiväksi ovensa. Sen sijaan Benalmádenan Aldi lähellä Perhospuistoa sekä Torremolinosin ja Marbellan myymälät ovat auki klo 9-21.30.

Hipercor

Useimmat Andalusian Hipercor-hypermarkereista pysyvät auki torstaina 12. lokakuuta. Mijasin (Las Lagunas) Hipercor on kuitenkin kiinni. Tarkempi myymälähaku tästä.

Lue myös: Mijasin El Corte inglés muuttuu outletiksi

Alcampo

Alcampo-ketjun käytäntö on samanlainen kuin Carrefourin, ja se on pääsääntöisesti avoinna sunnuntaisin ja pyhäpäivinä, myymälä- ja aluekohtaisia kriiteerejä noudattaen. Aurinkorannikon ainoa Alcampo sijaitsee Marbellan La Cañada -ostoskeskuksessa, ja se on torstain kansallispäivänä avoinna normaalisti klo 9-22. Andalusiassa on toki muitakin Alcampoja, niiden aukioloajat voit tarkistaa tästä.

+ muut kaupat

Lisäksi pienemmät elintarvikkeita myyvät kaupat voivat olla avoinna myös kansallispäivänä, mikäli niin haluavat. Esimerkiksi turistialueilla Fuengirolassa ja Benalmádenassa suurin osa rannan kaupoista pysynee auki.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...