Yllätys: Mercadonan 5 euron kosteusvoide pesi kalliit design-merkit testissä

Espanjalainen kuluttajajärjestö testasi ja tutki kauppojen kasvovoiteet, ja voittajiksi selviytyivät halvimmasta päästä olevat tuotteet.

Kosteusvoide on monelle naiselle ja miksei miehellekin yksi tutuimmista ja säännöllisimmin käytetyistä ihonhoitotuotteista.

Nimensä mukaisesti hyvän voiteen pitäisi kosteuttaa kasvot, mutta se voi myös olla avain ikääntymisen hidastamiseen, ihon ravitsemiseen ja sen terveenä pitämiseen.

Markkinoilla on valtava valikoima vaihtoehtoja. Kauppojen hyllyt notkuvat eri merkkejä ja purkkeja ja putkiloja.

Kosteusvoiteen valinnassa on syytä ottaa huomioon useita tekijöitä, kuten ihon tyyppi (kuiva, sekaiho, rasvainen tai akneen taipuvainen) ja myös oma ikä.

- Mainos -

”Hyvää kosteusvoidetta voi käyttää ilman vararikkoa”

Monelle hintakin on merkitsevä tekijä.

– On olemassa valtava valikoima voiteita. Voimme turvautua maineeseen ja kalliiseen kosmetiikkamerkkiin tai käyttää vaatimattomampaa, jopa supermarketista saatavaa voidetta, espanjalainen kuluttajajärjestö OCU tiedottaa.

– Voimme jo nyt sanoa, että hyvää kosteusvoidetta voi käyttää ilman, että joutuu vararikkoon!

Mercadonassa 5 eurolla myytävä Deliplus Hidrata 24h -voide.

16 kosteusvoidetta testattiin ja analysoitiin

La Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) on yksi Espanjan tunnetuimmista ja luotetuimmista kuluttajajärjestöistä. Sen tehtävänä on edistää ja suojella kuluttajien oikeuksia sekä edistää turvallisuutta. OCU tekee mm. tuotteiden ja palveluiden testejä ja analyysejä sekä julkaisee raportteja.

Vastikään OCU suoritti suuren kosteusvoidetestin löytääkseen täydellisen hinta-laatu -tuotteen.

Järjestö analysoi yhteensä 16 päivittäiseen ihonhoitoon tarkoitettua kosteusvoidetta normaalille ja sekaiholle, joita myydään erilaisissa myymälöissä: supermarketeissa, apteekeissa, luontaistuotekaupoissa ja kosmetiikkamyymälöissä.

Tutkimus sisälsi hinnat alkaen 3,49 eurosta (Lidlin Cien 50 ml voide) ja päättyen 38,67 euroon (Lancômen voide).

Tutkimus suoritettiin tarkasti. Kosmetiikkaan erikoistunut laboratorio mittasi jokaisen voiteen tehokkuuden. Lisäksi kuluttajapaneeli käytti eri voiteita (niiden merkkejä tietämättä) muutaman päivän ajan arvioidakseen niiden ominaisuuksia ja antoi niille arvionsa.

Nivea Naturally Good -voide maksaa marketeissa 5,99€.

- Mainos -

Voittajat saa kaupasta alle 7 eurolla

Tulos oli yllättävä ja ainakin eurojaan säästävän kannalta ilahduttava.

Ottaen huomioon kaikki analyysin kriteerit, OCU määrittelee, että kaksi tuttua voidetta sai parhaat arvostelut, molemmat samalla pistemäärällä 74/100.

– Molemmat parhaiten arvostellut voidaan ostaa alle seitsemällä eurolla 50 ml:n purkissa, korostaa kuluttajajärjestö.

Parhaat pisteet saivat:

  • Nivea Naturally Good Aloe Vera Bio, myynnissä 5,99 eurolla. – Se erottuu kosteustestien ja käytön tuloksissa, ja käyttäjät pitävät siitä… vaikka siinä on allergisoivia tuoksuja, mainitsee OCU.
  • Deliplus Hidrata 24h Cream (Mercadona), 50 ml:n purkki maksaa 5 euroa. – Se sai erittäin hyviä tuloksia kosteustestissä ja kiitosta myös kattavasta etiketistään. Kuitenkin sen tulisi parantaa pakkaussuunnittelua ympäristönäkökulmasta (kommentti, joka koskee kaikkia analysoituja voiteita), lisää OCU.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...