Lukuaika: Málagassa asutaan Andalusian uusimmissa asunnoissa

Málagassa asutaan Andalusian uusimmissa asunnoissa

Málagan provinssissa asunnot ovat keskimäärin uudempia kuin muualla Andalusian itsehallintoalueella. Yli 80% Málagan asunnoista on alle 50 vuotta vanhoja.

Málagan provinssissa asuintalot ovat uudempia kuin missään muualla koko Andalusiassa. Tieto voi vaikuttaa yllättävältä, mutta se perustuu virallisiin tilastoihin. Tarkemmin sanottuna Espanjan tilastokeskuksen INE:n (Instituto Nacional de Estadística) väestö- ja asuntolaskentatietoihin vuodelta 2021.

Kyseisestä tilastosta paljastuu myös se, että Málagan provinssissa on yhteensä lähes miljoona asuinrakennusta, tarkalleen ottaen 996.557. Se on enemmän kuin missään muussa Andalusian provinssissa, mukaan lukien Sevilla, joka on kuitenkin Málagaa väkirikkaampi.

Noin miljoonasta Málagan provinssin asuinrakennuksesta vain noin 187.000 on rakennettu ennen vuotta 1970. Provinssin asunnoista siis vain vajaat 18,8 prosenttia on yli puoli vuosisataa vanhoja. Tai toisin päin kääntäen: yli 81,2 prosenttia on alle 50 vuotta vanhoja.

- Mainos -

Koko Andalusian mittakaavassa yli 50 vuotta vanhoja asuinrakennuksia on neljännes rakennuskannasta, eli alle 50-vuotiaita taloja on noin 25%.

Jos katsantoa avarretaan vielä tästä, ja katsotaan koko Espanjan asuinrakennusten kantaa, kasvaa vanhojen talojen osuus entisestään. Koko Espanjassa asuinrakennuksista noin kolmannes on yli 50 vuotta vanhoja.

2000-luvun buumi

Jos on Málagassa suhteellisen vähän vanhoja asuinrakennuksia, on tilanne päinvastainen jos aletaan laskea uusia, tällä vuosituhannella rakennettuja asuntoja.

Koko Espanjassa, mutta erityisesti ulkomaalaisten suosimilla rannikkoalueilla elettiin 2000-luvun alkuvuosina poikkeuksellisen voimakasta rakennusbuumia, joka lopulta johti myös asuntokuplan puhkeamiseen vuonna 2008.

Lue myös: Köyhän ei kannata ostaa halpaa

Noina 2000-luvun alun hurjina vuosina Málagan provinssissa alettiin huumorimielessä kutsua nostokurkea alueen kansallislinnuksi. Eikä suotta.

Vuosina 2001-2010 Málagan provinssissa rakennettiin lähes 270 000 asuintaloa, mikä on siis 27 prosenttia kaikista alueen asuintaloista.

- Mainos -

Toisin sanoen, Málagan provinssin miljoonasta asuinrakennuksesta, aikojen aamusta vuoteen 1970 mennessä on rakennettu noin 187.000 kappaletta, mutta 10 vuoden aikana 2001-2010 on rakennettu 270.000 rakennusta.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi, kuva: Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...