Sääennuste povaa taas kuumaa calimaa Aurinkorannikolle

Tämän viikon lopulla säähän näyttää olevan tulossa uusi käänne.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika
Espanjan Aurinkorannikon taivas saattaa taas viikonloppuna peittyä punertavaan hiekkaan.

Kevätmyrskyjen ja sadesään väistettyä tällä viikolla Aurinkorannikolla ollaan saatu nauttia jälleen aurinkoisesta ja lämpimästä säästä. Mutta uusi käänne tekee tuloaan.

Mitä lämpötiloihin tulee, ne kääntyvät viikonlopuksi nousuun entisestään. Esimerkiksi Málagaan on luvassa lähes 30 asteen lämpötiloja.

Lämpö ei kuitenkaan saavu yksin. Sen seurassa saattaa nimittäin hyvin tulla myös calima, eli Saharan erämaasta peräisin olevaa hiekkapölyä.

Tänä keväänä calimaa on jouduttu kestämään Aurinkorannikolla jo useampaan otteeseen, vaikka samanlaista sakeaa oranssia verhoa kuin pari vuotta sitten ei sentään ole nähty.

- Mainos -

Lue myös: Toistuuko kamala calimasotku? Verisadetta jännitetään Aurinkorannikolla

Verisade mahdollinen

Kun caliman kanssa samaan aikaan osuu sateita, saatetaan pahimmillaan päätyä samanlaiseen sotkuun kuin keväällä 2022, jolloin taivaalta satoi käytännössä punertavaa kuravelliä, joka sotki kaiken ja aiheutti valtavia taloudellisiakin vahinkoja.

Paikoin nuo kahden vuoden takaiset sotkut ovat edelleen pesemättä.

Tätä caliman aikaista sadetta espanjalaiset kutsuvat nimellä lluvia de sangre, verisade.

Tänä viikonloppuna Aurinkorannikon ilmassa saattaa siis hyvinkin leijailla Saharan hiekkapölyä, mutta myös verisateen riski on olemassa.

Espanjan ilmatieteen laitoksen Aemetin meteorologit arvioivat, että viikonloppuna on luvassa pilviä ja useampi matalapaineen alue liikkuu alueen yli.

Aiheuttavatko ne lopulta sadetta, se jää nähtäväksi.

Jaa tämä artikkeli
3 kommenttia
  • En saa Fuengirola.fi lehden artikkeleita auki netistä, tulee vaan helkkaristi mainoksia päälle.

    • Hei Arja, jos mainos tulee näytölle, klikkaa sen oikeassa yläkulmassa olevaa pientä rastia, niin mainos katoaa ja voit lukea jutun. Hyvää kevään jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *