Lukuaika: Neumann avautuu Dingo-Pepen poismenosta: ”Minulla oli pieni aavistus ennakkoon”

Neumann avautuu Dingo-Pepen poismenosta: ”Minulla oli pieni aavistus ennakkoon”

Dingo-tähti Pertti “Nipa” Neumann suree läheisen ystävänsä, basisti Pepe Laaksosen kuolemaa.

Antti Pekkarinen
Antti Pekkarinen
4 min lukuaika
Neumann nautti torstaina Fuengirolan rantakadulla huhtikuisesta auringosta ja lämmöstä.

Neumann, 64, sai tietää ystävänsä, Dingo-yhtyeen pitkäaikaisen basistin Pertti “Pepe” Laaksosen kuolemasta kesken gaalamatkan maaliskuun lopulla. 

– Olin matkalla Jussi -gaalaan jakamaan palkintoa parhaasta elokuvamusiikista, kun tieto Pepen kuolemasta tuli. Voin kertoa, ettei ollut helppoa koota itseään lavalle jakamaan palkintoa. Vedin palkintojen jaon läpi Saku Taittosen kanssa niin tyylikkäästi, kuin siinä mielentilassa oli mitenkään mahdollista, Neumann kertaa tuntojaan parin viikon takaisia tunnelmiaan. 

”Yllättävä ja kauhea tilanne”Neumann

Pepe Laaksonen kuoli nopeasti edenneeseen sairauteen 63 vuoden iässä. 

– Läheisen ystävän poismeno on aina yllättävä ja kauhea tilanne. Sen lopullisuuden tajuaa vasta silloin, kun uutinen tulee. Pepen kohdalla minulla oli pieni aavistus ennakkoon, että näin voi käydä, silti se tuli aivan yllättäen. Luulen, ettei Pepekään tiennyt lopun olevan niin lähellä, Nipa huokaa. 

- Mainos -

– Toivotan Pepelle hyvää matkaa täältä etelästä käsin. Yritän itse ymmärtää kuoleman lopullisuuden ja teen surutyötä omalla tavallani. Suru jatkuu varmasti pitkään, mutta yritän selvitä siitä yhteisten hyvien hetkien muistelemisen avulla. 

Lue myös: Mies, joka ”missasi” Dingon

Pitkä ura Pepen kanssa 

Neumannin ja Pepe Laaksosen ystävyys ja soittajakumppanuus alkoi jo vuonna 1980. 

– Olimme hyvän päivän tuttuja Pepen kanssa. Sitten hän yllättäen siirsi Even sivuun Mac -bändistään ja pyysi minua basistiksi yhtyeeseen. En ollut koskaan soittanut bassoa, joten kysyin Pepeltä, että kauanko sen oppimiseen menee. Pepe veikkasi paria viikkoa, mutta ei siinä tainnut niinkään kauaa lopulta mennä. Oma musiikillinen taustani oli sen verran vahva. 

Yhteiset soittohommat Neumannin ja Laaksosen kanssa jatkuivat aivan viime hetkiin saakka. 

– Viimeiset Dingo-keikat Pepe soitti viime joulukuussa. Reilusti yli 40 vuotta kimpassa soitettiin, se on melko pitkä taival. 

Neumann onnitteli ystäväänsä somessa 2021, kun Pepe täytti 60 vuotta:

Dingo-leffa jännittää 

Dingosta on tekeillä koko illan draamaelokuva Levoton tuhkimo. Se tulee ensi-iltaan tämän vuoden joulupäivänä. 

- Mainos -

– Tuntuu siltä, että sitä leffaa odotetaan tosi paljon. Kaikki tuntuvat siitä puhuvan. 

Neumannia jännittää valmiin elokuvan näkeminen. 

– En tiedä, pitäisikö ensi-iltaan laittaa kypärä päähän. Se menee varmasti iholle ja sen allekin. 

– Kun Yle teki pitkän radiokuunnelma sarjan Dingosta, ryhdyin innokkaasti kuuntelemaan sitä. Se olikin hienosti tehty sarja, mutta en pystynyt kuuntelemaan kuin neljä ensimmäistä jaksoa, niin syvälle tunteisiin se meni. Voi olla, että leffan kanssa on sama tilanne. 

Lue myös: Neumann villitsee dingohiteillä – peppu nousee penkistä, kun Levoton tuhkimo kajahtaa

”Näyttelijät näyttävät esikuviltaan”

Dingo-elokuvassa Neumannia esittää Saku Taittonen. Neumann uskoo, että hän selviää roolista hienosti. 

– Kun näin ensimmäiset kuvatut pätkät, tunnistin itseni niistä hyvin. Neumannia on näytelty ennenkin, mutta Taittonen vaikuttaa aidoimmalta ja parhaimmalta. Eleet ja kehonkieli ovat hienosti hallinnassa. Muutenkin leffaan valitut näyttelijät tuntuvat omaksuneen roolinsa hienosti. Kaikki näyttävät, kuulostavat ja tuntuvat oikeilta esikuviltaan. 

Levottoman tuhkimon ohjaa porilaissyntyinen Mari Rantasila. Porilaisuus antaa selkeän kotikenttäedun, sillä Rantasila kertoo tunteneensa osan Dingoista jo nuorena ja olleensa mukana samoissa riennoissa. Myös porin murre on Rantasilalle tuttua puhetta, ja leffassa kiinnitetään erityistä huomiota murreasun oikeuteen. 

- Mainos -

Neumann keikkailee Fuengirolassa 

Neuman esiintyy paikallisen bändin säestämänä Fuengirolassa tapahtumaravintola Kukossa perjantaina 5.4. ja lauantaina 6.4.

Lippuja keikoille voi varata osoitteesta tästä (klikkaa).

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *