Parhaat golfkeskukset golfin harrastamiseen Suomessa

Golf on viihdyttävä harrastus, joka sopii kenelle tahansa iästä tai kokemustasosta riippumatta. Niin nuoret kuin eläkeikäiset voivat nauttia golfin pelaamisesta ja kehittyä siinä hyväksi harjoittelulla ja kärsivällisyydellä. Ensimmäiset kerrat viheriöllä saattavat kuitenkin tuntua haastavilta, ja maila saattaa mennä pallosta ohi useammin kuin se osuu siihen.

Golfin alkeiden haltuunotto saattaa siis viedä aikaa ja vaatia paljon kärsivällisyyttä, mutta vauhtiin päästyäsi innostut golfin tarjoamasta rentouttavasta kokemuksesta ja haasteesta. Golfin harrastaminen saattaa jatkua jopa läpi elämän.

Suomessa on paljon golfaamisesta innostuneita pelaajia, jotka harjoittelevat taitojaan golfkeskuksissa. Lähes kaikki golfkeskukset tarjoavat pelaajille harjoitusalueen sekä tietysti viheriön, jossa palloa pääsee läiskimään tosissaan.

Missä golfia voi harjoitella ja harrastaa?

- Mainos -

Golfin harjoitteleminen onnistuu samoissa paikoissa kuin missä lajia kokeillaan ja pelataan tosissaan, kuten lähipelialueilla ja talviharjoitteluun tarkoitetuissa halleissa. Melkein kaikissa golfkeskuksissa ja -kentillä on harjoittelualueet, joilla lajin harrastajat voivat harjoitella lähipeliä ja peruslyöntejä.

Kun aloitteleva golfin harrastaja on saanut kiinni lyönneistä ja ne alkavat sujua, voivat he etsiä pelimahdollisuuksia ja par 3-kenttiä, jotka tuovat pelaamiseen uusia ulottuvuuksia. Erilaiset viheriöt ja vaihtelevat golfkentät lisäävät mielenkiintoa ja motivoivat harrastuksen jatkamisessa.

Myös aloittelijoiden on hyvä aloittaa par 3-kentillä, jonka jälkeen he voivat etsiä vaikeampia pelimahdollisuuksia tai jopa kokeilla taitojaan golfturnauksissa.

Golfin harrastamisen ei tarvitse myöskään rajoittua pelkästään harjoitusalueilla puttaamiseen, vaan esimerkiksi live vedonlyönti on hyvä tapa nauttia golfista lajina silloin, kun viheriölle ei pääse.

Parhaat golfkeskukset Suomessa

Suomessa on useita erinomaisia golfkeskuksia, jotka tarjoavat sekä golfin harrastajille että ammattilaisille paikan harjoitella tekniikkaansa ja valmistautua turnauksiin tai peleihin. Golfkeskuksiin voi lähteä vaikka kaveriporukalla testaamaan lajia. Golflehti.fi listasi viime vuoden puolella parhaat golfkentät Suomessa ja mukaan valikoituivat muun muassa Vanajanlinna ja Tahko.

Vanajanlinna Golf & Country Club

Vuonna 2015 Vanajanlinna Golf & Country Club oli Kenttärankingin kärkipäässä, mutta vain pari vuotta myöhemmin se putosi listalla alaspäin. Vuonna 2019 Vanajanlinna kuitenkin nousi jälleen kärkeen, ja monet Suomen parhaat golfaajat ovat sanoneet kentän olevan Suomen paras.

- Mainos -

Vanajanlinnan golfkentän suosio perustuu etenkin erinomaiseen hoitotasoon sekä tietysti ensiluokkaiseen palvelukonseptiin, jonka ansiosta pelaajat palaavat kentälle mielellään uudelleenkin. Myös kentän layout saa pelaajilta hyväksyvän nyökkäyksen.

Vanajanlinna Golf & Country Clubilla on viihtyisä ilmapiiri, ja se tarjoaa asiakkailleen ensiluokkaisen golfkokemuksen kerta toisensa jälkeen.

Nordcenter Golf & Country Club – Fream

Nordcenter on yksi Suomen parhaista kentistä, ja Nordcenterin Fream on monesti yrittänyt kiilata Vanajanlinnan edelle.

Raaseporissa oleva Nordcenter Golf & Country Club sijaitsee upeassa kartanomiljöössä, ja ilmassa on ripaus raikasta merellisyyttä. Maisemien puolesta Freamia on vaikea päihittää, joten ei ole mikään ihme, että näille golfkentille matkustetaan myös hieman kauempaa.

Freamin kentät testaavat pelaajaa, ja kentän vaihteleva layout on saanut hyvät arvosanat golfaajilta. Erinomaiset puitteet tarjoavat pelureille mahtavan vierailukokemuksen, eikä tässä golfkeskuksessa ole tehty kompromisseja minkään suhteen.

Ålands Golfklubb – Slottsbanan

Ålands Golfklubbin Slottsbanan oli pitkään suomalaisten golfaajien suosikki, mutta keskuksen tarjonta parani entisestään sen jälkeen, kun siellä tehtiin 2,5 miljoonaa euroa maksanut remontti. Vuonna 2020 Slottsbanan avasi jälleen ovensa, ja sittemmin se on herättänyt mielenkiintoa golfareissa ympäri Suomen.

- Mainos -

Kiitosta saaneet viheriöalueet ovat Philip Spogardin suunnittelemia. Upeat maisemat lumoavat golfaajat ja saavat sykkeen alenemaan. Tämä golfkenttä on saanut aplodeja etenkin suunnittelunsa puolesta.

Ålands Golfklubb ei ehkä tarjoa palveluidensa puolesta yhtä paljon kuin Vanajanlinna, mutta kodikas klubiympäristö kutsuu puoleensa.

Tahko Golf – Old Course

Tahko Golfin vanha kenttä on monen suosikki yhä edelleen, vaikka monet muut golfkeskukset ovat vuosien saatossa kiilanneet sen ohi. Tahko Golfin vanha kenttä on suunnittelunsa puolesta ensiluokkainen, minkä lisäksi se tarjoaa listan kärkipäässä oleviin keskuksiin verrattuna paremman hinta-laatusuhteen.

Vaikka tämä kenttä ei ehkä säväytä ainakaan maisemiensa puolesta esimerkiksi Nordcenteriin verrattuna, Tahkon puitteet ovat silti laadukkaat ja kutsuvat puoleensa niin alan harrastajia kuin ammattilaisia.

Santa Claus Golf

Jos suuntana on Lappi, ja tarkoitus on viettää aikaa Lapin upeissa maisemissa kesällä hyttysten inistessä korvissa ja suon tuoksuessa nenässä, Santa Claus Golf voi olla hyvä paikka viettää aikaa, jos golfaaminen kiinnostaa.

Santa Claus Golf tarjoaa laadukkaan viheriön ja viihtyisän golfkokemuksen, joka sopii hyvin golfin harrastajille tai Rovaniemellä vieraileville golfista innostuneille pelaajille.

Miten golfin pelaamisen voi aloittaa?

Vaikka golfin pelaaminen on pitkään mielletty rikkaiden elitistisenä lajina, voi golfin pelaamisen kuitenkin aloittaa aivan kuka tahansa. Golfin pelaaminen ei ole niin kallis harrastus kuin voisi kuvitella, mutta aloittelijoiden kannattaa kuitenkin varata budjetissaan golfaamiseen muutama sata euroa vuodessa.

Ensimmäinen askel golfin harrastamisessa on tutustua siihen esimerkiksi golfkeskuksissa tai golfista innostuneen kaverin ohjauksella. Voit kokeilla golfia ja puttaamista esimerkiksi peruskurssilla, jonka jälkeen sinun tulee suorittaa Green Card -koe saadaksesi lupa astua viheriölle. Green Card varmistaa, että kaikki kentällä pelaavat pelaajat tietävät kentän säännöt ja toimivat hyvien tapojen mukaisesti. Kortin voi saada ottamalla yhteyttä paikalliseen golfklubiin ja tekemällä Green Card-kokeen.

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...