Paljaita pakaroita ja nahkaa – Espanja lähetti Euroviisuihin Erika Vikmanin tyylisen shown

Espanjan viisuvoiton vienyt syntisen menevä kappale on noussut hitiksi.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Nebulossa-solisti María Bas ja miestanssijat Benidorm Festin finaalishowssa 3.2.

Espanja valitsi edustajansa Euroviisuihin lauantaina (3.2.).

Voiton vei Nebulossa-yhtyeen esittämä pop-kappale nimeltään Zorra. Viisukappaleen monimerkityksinen espanjankielinen nimi tarkoittaa mm. lutkaa, narttua ja kettunaarasta.

Syntiseksi luonnehditussa esityksessä on reipasta, Erika Vikmanin keikoilta tuttua ilmettä ja meininkiä: miestanssijoilla on nahkakorserttia ja paljaat pakaratkin vilahtavat.

Zorra-voittokappaleessa kerrotaan olevan feministinen viesti, ja 55-vuotias solisti María ”Mery” Bas taas on artistina huomattavasti iäkkäämpi kuin monet nuoremmat viisuihin pyrkijät.

- Mainos -

María muodostaa syntikkapop-yhtyeen yhdessä kosketinsoittaja Mark Dasousan, 47, kanssa.

Mark ja María jakavat musiikin tekemisen lisäksi myös yksityiselämänsä, sillä he ovat olleet yhdessä yli 20 vuotta ja pyörittävät siviilissä kampaamoa. Heillä on kaksi lasta.

Yhtye on kotoisin Alicanten maakunnasta, Ondaran pikkukaupungista.

Viisuvoittaja nousi jättihitiksi Espanjassa

Nebulossa-yhtye ei ollut Espanjan viisufinaalin ennakkosuosikki.

Se peittosi kuitenkin suosikkina finaaliin lähteneen St. Pedro -yhtyeen, joka jäi tv-yleisön äänestyksessä lopulta toiseksi kappaleellaan Dos extraños. Nebulossa keräsi 156 pistettä ja St. Pedro 139 pistettä.

Zorra-kappaleesta on tullut kuitenkin iso hitti Espanjassa, ja se on kerännyt esimerkiksi Youtubessa miljoonia katselukertoja, samoin Spotifyssa.

Viisut käydään Beniform Festin muodossa

Espanjassa viisuvalinta tehdään hivenen samalla tavalla kuin Suomen Uuden Musiikin Kilpailussa (UMK). Euroviisuihin lähtijä ratkotaan kansallisen tv-yhtiön RTVE:n järjestämässä Benidorm Fest -musiikkitapahtumassa.

Festarimainen järjestely on kohentanut Espanjan viisumenestystä ja ylipäätään laulukisan arvostusta ja merkitystä.

- Mainos -

Espanjalla on yhtenä päärahoittajista taattu paikka Eurovision laulukilpailun finaalissa, joka tänä vuonna pidetään Malmössä 11. toukokuuta, kun Ruotsi voitti viisut viime vuonna Loreenin kappaleella Tattoo. Kuten hyvin muistetaan, Suomi ja Käärijä jäivät täpätästi kakkoseksi Cha Cha Cha -hitillään.

Suomen Euroviisuedustaja ratkeaa lauantaina 10. helmikuuta.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *