Pähkinät 9/24

Tietoa, päättelyä ja arvauksia...

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika

1. Mitä maksaa presidentin virka-asunnon Mäntyniemen peruskorjaus?

2. Mitä maksaa luksushotelli Marian aamiainen Helsingissä?

3. Millä tavalla näyttelijä Mia Ehrnrooth ”huijasi” The Real Housewives Suomi -ohjelmassa?

4. Mikä on Suomen suosituin koirarotu?

- Mainos -

5. Mitä suosittua suomalaisinnovaatiota käyttävät mm. espanjalainen vapaaottelija Ilia Topuria ja portugalilainen jalkapalloilija Cristiano Ronaldo

6. Kuinka monella suomalaisvanhemmalla ja hänen lapsellaan on syntymäpäivä karkauspäivänä?

7. Miksi karkauspäivää vietetään?

8. Milloin karkauspäivää ei lisätä karkausvuoden kalenteriin?

9. Minkä urheilulajin promoottori oli NHL-joukkue New York Rangersin perustaja Tex Richard?

10. Mistä Nikola Tesla tuli kuuluisaksi?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. 55 miljoonaa euroa

- Mainos -

Suomen tasavallan presidentin virka- ja edustusasunnon peruskorjaus kestää kaksi vuotta. Sen hintalappu on vähintään 55 miljoonaa. Talon kokonaispinta-ala on yli 2.000 neliötä. Iltalehden mukaan rahalla saisi ostopaikasta riippuen noin 50 miljoonaa Saarioisten roiskeläppäpitsaa.

2. 45 euroa

Sillä saa kahvi- ja mehutarjoilun pöytään. Kokin valmistaman muna-aamiaisen sekä itsepalveluna kaurapuuroa, juustoja, leikkeleitä, vihanneksia, pekonia, pannukakkuja lisukkeineen sekä kauniin ympäristön.

3. Esitteli kotinaan vuokra-asuntoa

Näyttelijä Mia Ehrnrooth vuokrasi Helsingin keskustasta asunnon ohjelman kuvausten ajaksi, jossa hän vietti aikaa lastensa ja muiden vaimojen kanssa. Kuvausten loputtua perhe luopui vuokra-asunnosta ja jatkoi elämäänsä omassa kodissaan Vantaalla.

4. Labradorinnoutaja

Labradorinnoutaja on Suomen kennelliiton mukaan suosituin koirarotu. Niitä rekisteröitiin viime vuonna 2.548 kappaletta. Toiseksi suosituin koirarotu on kultainennoutaja (1.276) ja kolmanneksi sijoittui shetlanninlammaskoira (1.107).

5. Ouran älysormusta

- Mainos -

Ouran älysormus tuli markkinoille vuonna 2015. Sen on kehittänyt oululainen Oura Health Oy. Sormus mittaa lähes kaikkea terveyteen liittyviä ruumiintoimintoja huomaamattomasti. Se painaa muutaman gramman ja akku kestää vajaan viikon.

6. Kahdeksalla

Heistä kolme on äiti ja lapsi sekä viisi isä ja lapsi -yhdistelmiä. Tilastokeskuksen data ei kuitenkaan kerro, kuinka monta heistä on vielä elossa. Tilasto on tehty vertailemalla henkilötunnuksen etuosaa.

7. Jotta kalenterin vuodenajat vastaisivat maan kiertoaikaa auringon ympäri

Maa kiertää auringon ympäri 365 päivässä, viidessä tunnissa, 48 minuutissa ja 46 sekunnissa. Ilman karkauspäivää gregoriaanisen kalenterin vuodenajat vaihtaisivat paikkaa, koska kalenterin mukaan vuosi kestää 365 päivää.

8. Joka toinen tasavuosisata

Vuonna 1900 karkauspäivää ei lisätty kalenteriin, mutta vuonna 2000 sitä vietettiin normaalisti. Sen sijaan vuonna 2100 karkauspäivää jää taas viettämättä. Siinäkin on kysymys kalenterivuoden tasauksesta.

9. Nyrkkeilyn

Nyrkkeilypromoottori Tex Richard perusti 1920-luvulla jääkiekkojoukkueen New York Rangersin. Hän loi lajiin ajatusmallin, jossa seurat tarvitsevat taitopelaajien lisäksi kovanaamoja. Tappelut myivät jo sata vuotta sitten ja myyvät edelleen. Rangersin uusi pelaaja Matt Rempe on siitä hyvä osoitus.

10. Sähköenergiaan liittyvistä keksinnöistä

Nykyisessä Kroatiassa syntynyt Nikola Tesla muutti Yhdysvaltoihin. Hän oli kehittämässä nykyistä sähköenergian jakelua. Hän osallistui myös vaihtovirran, monivaihejärjestelmän ja oikosulkumoottorin sekä radiotekniikan kehittämisiin.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Kysymys nro. 8 on huonosti aseteltu. Vastauksessa mainitut vuodet 1900 ja 2100 eivät ole karkausvuosia joten ei niiden kalenteriin tietenkään voi karkauspäivää merkitä. Vastaus on muutenkin väärin! Esim. vuodet 2200 ja 2300 eivät ole karkausvuosia joten ”joka toinen vuosisata” on väärin. Tarkkuutta kysymyksiin ja vastauksiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *