Lukuaika: Pääkirjoitus: Hallituksen on korkea aika vähentää Katalonian suosimista

Pääkirjoitus: Hallituksen on korkea aika vähentää Katalonian suosimista

Fuengirola.fi:n pääkirjoituksessa penätään Espanjan hallitukselta toimia liikenneyhteyksien parantamiseksi maan tärkeimmällä turismialueella, Andalusiassa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika

Liikenne on puheenaihe, joka Aurinkorannikolla hiertää vuodesta toiseen. Maksuton rantatie A-7 on ruuhkainen, kiemurainen ja onnettomuusaltis. Viimeksi keskiviikkona yksi autoilija menetti Marbellan kohdalla henkensä. Maksumoottoritie AP-7 taas on väljä ja turvallisempi ajettava, mutta kallis.

Julkinen liikenne on kehnolla tasolla, kun lähijunat jyskyttävät vain Málagan ja Fuengirolan väliä. Rantaradan ulottumisesta Esteponaan, Algericirasin tai edes Marbellaan saakka on puhuttu ja haaveiltu vuosikymmeniä.

Mitään ei ole tapahtunut. Uusia selvityksiä, tutkimuksia ja ideoita heitellään joka vuosi, mutta ne haihtuvat ilmaan.

Nyt nosteessa on málagalaisen poliitikon vaatimus siitä, että maksumoottoritiestä pitäisi tehdä ilmainen siksi aikaa, kunnes toimiva junayhteys saadaan halki Aurinkorannikon. Vaatimus on kohdennettu Madridiin Espanjan keskushallinnolle.

- Mainos -

Tähän esitykseen ovat yhtyneet nyt liki kaikki Aurinkorannikon kaupunkien pormestarit, ja myös Fuengirola.fi kannattaa vaatimusta.

Avataan AP-7-tie kaikille. Poistetaan tietullit. Näin saadaan edes osa ruuhkaisen rantatien liikenteestä kulkemaan hyväkuntoista moottoritietä. Liikenneturvallisuus paranee, ihmishenkiä säästetään.

Tämä sillä ehdolla, että Espanjan hallitus vihdoinkin kiinnostuu koko Aurinkorannikon kattavasta junaradasta. Hallituksen on korkea aika vähentää Katalonian suosimista ja ohjata varoja myös maan turismin ykkösseudulle, Andalusiaan. Junayhteys on elintärkeä Aurinkorannikon kehitykselle, ja se on myös ekologisesti kestävä vaihtoehto.

Jaa tämä artikkeli
3 kommenttia
  • Ei Katalonian suosiminen lopu niin kauan kuin Pedro-pääministeri on vallassa. Kyllä kai jokainen tietää miksi hän ylipäätään on pääministeri, vaikka vaalitulos muuta edellyttäisi.

  • Eikös Barcelonassa käy paljon enemmän turisteja vuodessa kuin vaikka Malagassa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *