Lukuaika: Miramarin ostoskeidas Fuengirolassa täyttää 20 vuotta

Miramarin ostoskeidas Fuengirolassa täyttää 20 vuotta

Kauppakeskus Miramar Fuengirolassa on houkutellut ihmisiä jo 20 vuoden ajan. Laajat ostosmahdollisuudet, iso elokuvateatteri, monipuolinen ravintola- ja kahvilatarjonta, massiivista päivittäistavarakauppaa unohtamatta ovat pitäneet kauppakeskuksen suosiossa läpi vuosien.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Miramar-ostoskeskus Fuengirolassa.

Aivan A-7 moottoritien kupeessa sijaitseva kauppakeskus Miramar avasi ovensa yleisölle maaliskuun 22. päivänä vuonna 2004. Tuolloin se nosti koko Fuengirolan aivan uudelle kiinnostavuuden tasolle shoppailevien turistien silmissä, unohtamatta tietenkään paikallista ostoskansaa Espanjan Aurinkorannikolla.

Miramar on edelleen, vielä 20 vuotta myöhemmin, yksi koko Aurinkorannikon alueen suurimmista ja suosituimmista kauppakeskuksista. Kesän turistikaudella se täyttyy shoppailijoista, jotka löytävät sen katon alta tuliaisten ja muiden ostosten lisäksi myös mukavan ilmastoidun keitaan jossa pääsee hetkeksi eroon polttavasta kuumuudesta.

Jos talvella sattuu osumaan viikonlopulle tai lomakausille sadepäiviä, voi Miramarissa käydä kuuntelemassa ja kokemassa tunnelman, kun espanjalaisperheet lähtevät koko joukolla sateensuojaan viihtymään.

Muotia ja muuta

Miramar on koko rakennuspinta-alaltaan 119.000 neliömetriä. Liiketilaa on noin 50.000 neliömetriä, joka tekee siitä yhden suurimmista ostoskeitaista koko Aurinkorannikolla. Sen lisäksi sen houkuttelevuutta lisää sijainti aivan moottoritien vieressä, jonka vuoksi kulkuyhteydet ovat ensiluokkaiset.

- Mainos -

Nykyisellään kauppakeskuksessa on noin 140 liiketilaa kahdessa kerroksessa. Suuressa roolissa ovat vaateliikkeet, joita on mm. Zara, Primark, C&A, Sfera ja H&M. Lisäksi on urheiluliikkeitä, sisustusliikkeitä, optikkoliikkeitä ja paljon muuta.

Oman lisänsä tuo Cinesur elokuvateatteri, jonka tiloista löytyy 12 erikokoista salia.

Ostosten ohessa tarjolla on myös purtavaa, ravintoloita on pikaruokaloista tapasbaarien kautta tyylikkäämpiin ravintoloihin, unohtamatta Starbucksia ja muita kahviloita.

Yksi Miramarin houkutuksista on sen kattotasanne. Sieltä löytyy nykyään myös ravintola, baari ja huvipuistolaitteita perheen pienimmille. Lisäksi joulun alla katolle aukeaa kauppakeskuksen oma joulumaailma. Ja jos kaasujalkaa alkaa kutittaa, pääsee kattotasanteella ajamaan myös kartingia.

Yksi Aurinkorannikon kroonisista ongelmista tuntuu olevan pysäköintitila. Miramarin tiloista löytyy parkkipaikka peräti 2.700 autolla. Osa näistä on kaksikerroksisessa parkkihallissa kauppakeskuksen alla, osa ulkona. Paikat ovat maksuttomia sekä ulkona että sisällä.

Aurinkosähkö käyttöön

Miramar on hyvää vauhtia siirtymässä myös kestävämmän kehityksen sähköntuotantoon. Rakennuksen katolle rakennetaan laajaa aurinkopuistoa, joka on viime tammikuusta lähtien tuottanut jo 30 prosenttia kauppakeskuksen tarvitsemasta sähköstä. Aurinkopaneeleita on tarkoitus asentaa lisää, tavoitteena siirtyminen kokonaan omavaraiseen sähköntuotantoon.

Aurinkopuiston kapasiteetti on 700 kilowattia, ja siihen on investoitu 600.000 euroa. Sen tällä hetkellä tuottama energia vastaa 200 kodin vuotuista kulutusta, ja sillä vältetään 417 tonnin hiilidioksidipäästöt vuodessa.

Miramarin johtajan Ignacio Domínguezin mukaan aurinkopuiston asennuksen vaikutus vastaa lähes 27.000 puun istuttamista.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *