Hyvää ruokaa, sí, sí, siii

Tunnen suurta kateutta Fuengirolassa asuvia suomalaisia kohtaan, kun haluan etnistä ruokaa. Málaga capitalissa ei ole tarpeeksi etnisiä ruokapaikkoja. Meillä ei ole esimerkiksi yhtään kunnollista thai-ravintolaa.

Intialaista ruokaa olen käynyt syömässä Benalmádenassa sijaitsevassa King of Curriessa. Malaguetalla on yksi intialainen ravintola, jonka ruoka on kavereiden mukaan loistava. Täytyy kokeilla.

Alhaurín el Grandesta löytyi paras meksikolainen ravintola Mexology. Ruoka on aivan loistavan tulista. Sen sijaan parhaat Margaritat saa Málagan vanhasta kaupungista ravintola Guacamolesta. Siellä käytetään muun muassa suolan sijasta lasin reunassa tajín-maustetta.

Alhaurín el Grandesta löytyy myös ravintola Salón Vikingos. Brittien omistaman ruokapaikan makuelämys vie uusiin sfääreihin. Intiimi ravintola, vaihtuvat ruokalistat ja aina välillä tarjolla on viiden ruokalajin maistelumenu.

- Mainos -

Fuengirolan suomalaisravintoloiden taso moninkertaistui, kun Teemu Boman avasi Plaza de la Constituciónin kupeeseen La Puerta Verden. Teemu pelkäsi, ettei suomalaisespanjalainen fuusioruoka maistuisi asiakkaille, mutta keittiömestari myönsi jo ensimmäisen toimintakuukauden jälkeen yllättyneensä, että suomalaisten lisäksi myös britit ovat löytäneet taperían.

Etnisistä ravintoloista ylivoimainen on Málaga capitalin Plaza de la Merceden liepeillä sijaitseva ruotsalaisravintola Dynamit. Se on ollut ikuisuuden Tripadvisorin ykkösmesta. Viime talvena pöytää sai jonottaa viisi viikkoa.

Tutuillani on sinne ikuinen lauantaivaraus. Olin tekemässä sinne pöytävarausta yhtenä lauantaina, kun he kertoivat peruneensa seuraavan viikon varauksensa vain viisi minuuttia aiemmin. Yritin saada sen, mutta omistaja oli jo buukannut pöydän seuraavalle. Listassa oli 60 hengen jono.

Sain oman pöytävaraukseni sentään kahden viikon päähän – tosin arkipäiväksi.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Mika Heikkilä
Kirjoittaja on Málagassa asuva freelancer.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...