Marbellan pormestarin ruotsalainen poikapuoli pyöritti huumekartellia – 22 vuoden vankeus uhkaa

Joakim Broberg ehti paeta Brasiliaan, mutta odottaa nyt oikeudenkäyntiä Espanjan Aurinkorannikolla. Kartelli toimitti huumeita Pohjoismaihin asti.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Joakim Broberg tehtaili rikoksiaan Marbellassa. Hänen äitipuolensa on yhä Marbellan pormestari.

Marbellan pormestarin Ángeles Muñozin, 64, ruotsalaista poikapuolta Joakim Peter Brobergia, 51, syytetään marihuanan salakuljetusoperaation johtamisesta Marokon, Espanjan ja Ranskan välillä. Huumeita on virrannut myös Pohjoismaihin.

Espanjan valtionsyyttäjä vaatii Brobergille yhteensä 22 vuoden vankeutta ja 30 miljoonan euron sakkoja. Ruotsalaismiehen syytelistalla on myös rikollisjärjestön johtaminen, lahjonta ja rahanpesu.

Oikeuden eteen joutuu useita muitakin ruotsalaisia, sillä syytettynä on yhteensä 29 henkilöä. Heitä syytetään kuulumisesta huumekauppaan ja rahanpesuun keskittyneeseen rikollisverkostoon.

Lue myös: Ruotsalainen toimitusjohtaja pidätettiin Marbellassa – yhteys huumeparoni Escobariin

Ángeles Muñoz ja Lars Broberg.

- Mainos -

Myös pormestarin ruotsalaista miestä epäiltiin rikoksista

Joakim Broberg on Marbellan konservatiivisen pormestarin Angeles Muñozin poikapuoli. Mun̂oz oli pitkään naimisissa Joakimin isän Lars Gunnar Brobergin kanssa. Isä-Broberg menehtyi 80 vuoden iässä viime vuonna 2023. Mun̂ozilla ja Brobergilla on kaksi yhteistä lasta.

Myös Lars Borbergia epäiltiin rahanpesusta. Häntä koskeva tutkinta kuitenkin lopetettiin hänen huonon terveydentilansa vuoksi ja Broberg kuoli viime vuoden maaliskuussa.

Tutkinta kesti kolme vuotta.

Syyttäjän mukaan Joakim Broberg oli yksi rikosllisjärjestön päämiehistä. Medialle vuotaneet puhelintallenteet osoittavat, kuinka poika muun muassa kerskasi, että Partido Popularin vaalimenestyksellä verkosto hallitsi ”koko vitun Andalusiaa”.

Toisessa tallenteessa näyttää siltä, ​​että Lars Broberg soittaa pojalleen varoittaakseen, että hänen matkapuhelintaan on kuunneltu.

Lue myös: Ruotsalaismiestä ammuttiin kahdesti Marbellassa

Joakim Broberg.

Poika pakeni Brasiliaan

Joakim Broberg oli pidätettynä useita kuukausia Brasiliassa ennen kuin hänet luovutettiin Espanjaan.

Brobergia uhkaa 11 vuoden vankeus huumerikoksista, seitsemän vuoden vankeus rahanpesusta ja vielä neljä vuotta siitä, että hän käytti yhteyksiä Marbellan kaupungin työntekijöihin päästäkseen käsiksi turvaluokiteltuihin tietoihin ja hankkiakseen henkilökohtaisia ​​palveluksia.

- Mainos -

Lars Brobergia epäiltiin, että hän olisi auttanut poikaansa pesemään huumekaupan rahaa kiinteistökaupoilla yli seitsemän miljoonan euron edestä.

Syytettyjen joukossa on useita muita ruotsalaisia ​​liikemiehiä, muun muassa Espanjasta Ruotsiin huumausaineita kuljettaneen muuttoyhtiön omistajat. Heitäkin uhkaa pitkät vankeusrangaistukset.  

Marbellan pormestarin luksuskiinteistöt kummastuttavat

Marbellan pormestari Ángeles Muñozia ei epäillä rikoksista. Hän on myös korostanut, ettei sotkussa ole mukana yksikään kaupungin työntekijä.

Useat espanjalaiset tiedotusvälineet ovat kuitenkin kyseenalaistaneet sen, että pormestarin toimia ei ole tutkittu. Median mukaan Mun̂ozilla on ollut useisiin syytettyihin läheiset siteet, ja hän on lisäksi yrittänyt salata huomattavasti lisääntynyttä omaisuuttaan.

Pormestarilla on rantahuvila Ruotsissa

Marbellan pormestarin kiinteistöihin kuuluu useita luksusasuntoja, mukaan lukien rantahuvila Ruotsin länsirannikolla. Muñoz kiistää väärinkäytökset ja väittää, että hänen omaisuutensa on peräisin hänen miehensä kiinteistökaupoista.

Joakim Broberg pyöritti huumekartelliaan ja rahanpesua toimistossa, joka sijaitsi tässä tunnetussa Centro Plazan ostoskeskuksessa Marbellan Nueva Andalucíassa.

Espanjan poliisi teki yhteistyössä Ruotsin viranomaisten kanssa 9.2.2021 etsinnät muun muassa Lars Brobergin toimistossa Nueva Andalucíassa. Hänellä oli tilat Centro Plaza -ostoskeskuksessa Puerto Banusien liepeillä.

Saman vuoden huhtikuun 7. päivänä poika Broberg jäljitettiin ja pidätettiin Brasiliassa ja luovutettiin myöhemmin Espanjaan 20. joulukuuta 2021.

Hän on tällä hetkellä ehdonalaisessa, odottaa oikeudenkäyntiä ja pääsi osallistumaan isänsä hautajaisiin San Pedro Alcántarassa 5. maaliskuuta 2023.

- Mainos -

Oikeudenkäynnin päivää ei vielä ole asetettu.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *