Lukuaika: Ruotsalainen toimitusjohtaja pidätettiin Marbellassa – yhteys huumeparoni Escobariin

Ruotsalainen toimitusjohtaja pidätettiin Marbellassa – yhteys huumeparoni Escobariin

Espanjan Aurinkorannikolla leveästi eläneen ruotsalaismiehen tapaukseen liittyy Picasson tauluja, kännykkähuijaus ja Pablo Escobarin veli.

Espanjan Kansallinen poliisi (Policía Nacional) iski aikaisin aamulla joulukuun 4. päivä Marbellassa sijaitsevaan omakotitaloon. Huvilassa vaimonsa ja tyttärensä kanssa asunut ruotsalainen 30-vuotias liikemies Olof K. Gustafsson pidätettiin.

Gustafsson tunnetaan Escobar Inc -yhtiön toimitusjohtajana. Hän on ollut kosolti julkisuudessa Ruotsissa, ja miehestä on tehty mm. tv-dokumentti 2021.

Ruotsalaisten medioiden mukaan Gustafssonia epäillään vakavasta rahanpesusta, salakuljetuksesta, petoksista ja väärennöksistä. Ruotsalainen päivälehti Svenska Dagbladet tietää lisäksi kertoa, että käynnissä on neuvottelu värikkään liikemiehen luovuttamisesta Yhdysvaltoihin.

Gustafssonin epäillään muun muassa kuuluneen huumekauppaa ja laitonta taidekauppaa harjoittavaan rikollisverkostoon.

- Mainos -

Picasson tauluja takaluukussa

Bisnesmiehen auton takaluukusta kerrotaan löytyneen Ranskasta vuonna 2020 muun muassa kolme Picasson maalausta. Miehen asianajajan mukaan on epäselvää, ovatko maalaukset Picasson maalaamia vai eivät.

– Ei ole olemassa asiakirjoja sen todistamiseksi. Mutta Ranska teki siitä ison numeron, he ottivat maalaukset ja aloittivat tutkinnan taiteen salakuljetuksesta, asianajaja on kertonut.

Johtaa yritystä Escobarin veljen kanssa

Olof Gustafssonin yritys Escobar Inc väittää omistavansa oikeudet pahamaineisen kolumbialaisen huumeparonin Pablo Escobarin nimeen, ja Gustafsson johtaa yritystä yhdessä Pablo Escobarin veljen Roberto Escobarin, 76, kanssa.

Kolumbialainen Pablo Escobar (1949–1993) tuli eläessään tunnetuksi murhia järjestävänä huumeparonina. Hän johti Medellínin kartellia, joka oli yksi suurimmista kolumbialaisista rikollisjärjestöistä. Escobar itse oli aikanaan maailman rikkaimpia miehiä.

Medellínin kartelli toimitti enimmillään neljä viidesosaa kaikesta Yhdysvaltoihin salakuljetetusta kokaiinista. Pablo Escobar lienee historian kuuluisin huumeparoni. Hän kuoli poliisien luoteihin Medellínissä vuonna 1993.

Escobarin elämästä kertova Narcos-sarja oli maailmanlaajuinen hitti Netflixissä 2015-17.

Huumeparoni Pablo Escobarin pidätyskuva 1970-luvulta. Kuva: Colombian National Police / Wikimedia Commons.

- Mainos -

Jenkkien verokarhu kimpussa

Yhdysvaltain veroviranomaiset syyttävät Gustafssonin yritystä matkapuhelimien myymisestä sadoille ihmisille, jotka eivät sitten saaneet maksamiaan tuotteita. Näin tehdessään he katsovat hänen syyllistyneen petokseen.

Syytetty on selittänyt, että heillä oli ongelmia matkapuhelimien toimituksissa pandemian takia ja yritys yritti maksaa kuluttajille rahat takaisin, mutta se ei ole ollut mahdollista, koska maksupalvelut ovat sulkeneet Escobar Inc:n tilit.

Gustafsson on ollut vaikeuksissa aiemminkin useita kertoja, osittain siksi, että hän poseeraa usein aseiden kanssa.

Escobar Inc -yhtiön kerrotaan haastaneen oikeuteen myös Netflixin, Applen ja Klarnan.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...