Lukuaika: Jalkapallon MM-kisat pelataan Espanjassa 2030 – Málagan stadion mukana mittelöissä?

Jalkapallon MM-kisat pelataan Espanjassa 2030 – Málagan stadion mukana mittelöissä?

Espanjan lisäksi jalkapallon MM-kisoja isännöivät vuonna 2030 Portugali ja Marokko. Poikkeuksellisesti myös Etelä-Amerikassa pelataan.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
1 min lukuaika

Espanjassa saadaan nauttia huippujalkapallosta taas myös MM-tasolla, kun Fifa paljasti uudet isäntämaat keskiviikkona (4.10.).

Jalkapallon miesten MM-kisat pelataan vuonna 2030 peräti kuudessa eri maassa. Pääjärjestäjät ovat Marokko, Portugali ja Espanja, mutta kisojen ensimmäiset kolme ottelua pelataan Uruguayssa, Argentiinassa ja Paraguayssa.

Etelä-Amerikan maiden mukanaololla kunnioitetaan MM-mittelön 100-vuotiasta historiaa: lajin ensimmäiset MM-kisat pelattiin vuonna 1930 Uruguayssa.

Espanja isännöi edellisen kerran miesten MM-jalkapalloa vuonna 1982, joten paluu espanjalaisnurmille tapahtuu 48 vuoden tauon jälkeen.

- Mainos -

Pelataanko Sevillassa, Madridissa, Barcelonassa…

Pelikaupunkeja ei vielä ole paljastettu, mutta oletettavaa on, että MM-pelejä nähdään useissa Espanjan kaupungeissa. Vaihtoehtoja maassa piisaa: Madrid, Barcelona, Valencia… ja tietysti Andalusian Sevilla ja Málaga.

Saattaa siis olla, että Espanjan Aurinkorannikon suomalaiset pääsevät piakkoin nauttimaan MM-jalkapallosta kotikulmilla. Málagan komea La Rosaleda -stadion on Fuengirolasta vartin matkan päässä.

Espanjan virkaatekevä pääministeri Pedro Sánchez tapasi äskettäin New Yorkissa Fifan presidentin Gianni Infantinon ja kertoi medialähteiden mukaan hänelle, että Espanja, Portugali ja Marokko ”tekevät lujasti töitä laatiakseen vankan ja kunnianhimoisen” ehdokkuushakemuksen.

Seuraavat miesten MM-kilpailut järjestetään Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa vuonna 2026.

Viime vuonna 2022 MM-kisat pelattiin Qatarissa, missä maailmanmestaruuden voitti Lionel Messin johdolla Argentiina.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *