Málagan automuseo – glamouria vuosien takaa

Vierailu Málagan automuseossa on kuin aikamatka historiaan.

Tiina Piha
Tiina Piha
2 min lukuaika
Málagan automuseossa on satakunta historiallista autoa.

Vierailu Málagan automuseossa on kuin aikamatka historiaan. Ainutlaatuinen 6000 neliöetrin kokoelma kätkee suojiinsa lähes 100 restauroitua autoa eri aikakausilta sekä satoja vaatekappaleita ja nykytaideteoksia.

Viime vuosikymmenien aikana Málagan museotarjonnan kehittymistä on ihasteltu ympäri Eurooppaa. Yksi suosituimmista Málagan museoista on vuonna 2010 avattu automuseo, joka tarjoaa eittämättä mahtavan museokokemuksen.

Museo sijaitsee Fuengirolan suunnasta saavuttaessa ennen Málagan keskustaa rannan tuntumassa. Sekä Victoria Kentin että María Zambranon asemalta on museolle vajaan parin kilometrin kävelymatka. Jo yksin museorakennus säväyttää: se on rakennettu vuonna 1927 tupakkatehtaaksi.

Lähes 100 autoa

Automuseossa on lähes 100 erilaista kulkupeliä. Kokoelma on jaettu kymmeneen erilaiseen teemaan aina 1900-luvun alun Belle Époque -ajalta tuunattuihin autoihin.

- Mainos -

Näyttelysalit täyttyvät nimekkäistä brändeistä: esillä ovat niin Mercedes, Hispano Suiza, Bugatti, Bentley, Rolls-Royce kuin Ferrari. Näytillä on myös museoon varta vasten valmistettuja visiomalleja tulevaisuuden päästöttömistä autoista.

Glamourinhohtoinen näyttely saattaa koitua innokkaimpien vierailijoiden kukkaroiden kohtaloksi, sillä museo tarjoaa myös mahdollisuuksia autovuokrauksiin. Mikäpä olisikaan hienompi kulkuneuvo esimerkiksi hääparille kuin jokin automuseon vanhoista kaunottarista.

Luksusmuotia läpi vuosisadan

Autojen lisäksi tässä historian luksusta esittelevässä museossa on hämmästeltävää myös niille, jotka eivät innostu autojen ihailusta. Museon laaja muotikokoelma kattaa niin tyylikkäät vaatteet kuin asusteet. Seitsemän erilaista näyttelyä esittelevät muotia sekä kuuluisien muoti- ja autobrändien välisiä kytköksiä.

Esimerkiksi De Mariano Fortuny a John Galiano -näyttely havainnollistaa muodin kehitystä läpi 1900-luvun neljän teeman kautta. Näyttävästi rakennettuun näyttelyyn tutustuessaan voi tuntea matkaavansa 1900-luvun eliittipiirien keskelle.

Ylellistä väriloistoa ja muotia tarjoaa myös museon hattunäyttely. 1930-luvulla hattuja pidettiin paitsi mahtavina asusteina myös taideteoksina, joten tähän ainutlaatuiseen näyttelyyn on kerätty yli 300 hattua ja hattulaatikkoa kuuluisilta suunnittelijoilta, kuten Chanelilta, Oleg Cassinilta, Diorilta, Balmainilta ja Patoulta.

Málagan automuseon aukioloajat (juhla-aikoina voi olla poikkeavia aukioloaikoja, tarkista nettiosoitteesta www.museoautomovilmalaga.com):
– päivittäin 10.00–19.00

Liput 2018:
– Normaali lippu 8,5 €
– Alennettu hinta 6 € (opiskelijoille, yli 65-vuotiaille, työttömille, tarkista muut erityisryhmät nettiosoitteesta www.museoautomovilmalaga.com)
– Alle 8-vuotiaat 0 €

Marena Ahonen

- Mainos -


Tutustu Málagan Venäjä-museoon täällä.
Tutustu Málagan Picasso-museoon täällä.
Tutustu Málagan lentomuseoon täällä.

Jaa tämä artikkeli