Lukuaika: Madridin lentokentän työntekijät varastivat matkustajilta koruja, kännyköitä ja jopa viulun

Madridin lentokentän työntekijät varastivat matkustajilta koruja, kännyköitä ja jopa viulun

Guardia Civil on pidättänyt ison joukon Madridin lentokentän työntekijöitä, jotka varastivat matkatavaroista esineitä yli 120 000 euron arvosta.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Lentokentän työntekijät varastivat matkailijoiden laukuista mm. viinejä, hajuvesiä, elektroniikkaa ja merkkilaukkuja. Guardia Civil julkaisi saaliista kuvia.

Espanjan pääkaupungin Madridin päälentokentällä on paljastunut röyhkeä rikosvyyhti.

16 Madridin Barajas-kentän työntekijää on pidätetty muun muassa matkustajien laukkujen, korujen, vaatteiden ja elektroniikkalaitteiden varastamisesta. Lisäksi 22 muuta työntekijää tutkitaan.

Guardia Civil tiedotti varkauksista viime viikolla.

Kyse on kahdesta maapalveluja tarjoavan yrityksen työntekijöistä.

- Mainos -

Viranomaisten mukaan yli puolet rikoksista on tehnyt ulkomaalaistaustaiset työntekijät, jotka työskentelevät lentokentän turva-alueella kahdessa yrityksessä, ja lähes suurin osa uhreista on ulkomaalaisia lentomatkustajia.

Laukuista varastettiin 120 000 euron arvosta omaisuutta

Kaltereiden taakse joutuneet pidätetyt ovat syyllistyneet arvokkaimpiin varkauksiin, kun taas tutkinnan kohteena olevat ovat tehneet pienempiä varkauksia.

Kaikkiaan lentokenttävorot veivät vuoden 2023 aikana matkustajien omaisuutta yli 120 000 euron arvosta.

Guardia Civil esitteli osan lentokenttävarkaiden saaliista: vaatteita, kenkiä, koruja, tupakkaa, hajuvesiä, kinkkua…

Pappi sai Raamattunsa takaisin

Matkustajien laukuista vohkittiin iso joukko sekalaista tavaraa: merkkilaukkuja, vaatteita ja runsaasti erilaisia elektronisia laitteita kuten tabletteja, kelloja, matkapuhelimia ja langattomia kuulokkeita. Varkauslistalla on myös kameroita, käteistä rahaa ja jopa viulu ja yksi Raamattukin.

Tutkinnan yhteydessä viranomaiset onnistuivat saamaan talteen paljon varastettua omaisuutta, joka on sittemmin palautettu omistajilleen.

Selvisi, että esimerkiksi kamera kuului Yhdysvaltain armeijan upseerille ja viulu nuorelle muusikolle, jonka oli tarkoitus pitää konsertti Lontoossa. Nicaragualaiselle papille lähetettiin takaisin Raamattu, joka sisälsi tärkeitä valokuvia ja henkilökohtaisia ​​muistiinpanoja.

Samoin suuri määrä makkaroita, kinkkuja, juustoja, säilyketölkkejä ja muita ruokaloihin lahjoitettuja elintarvikkeita takavarikoitiin, koska niiden laillisia omistajia ei voitu paikantaa.

Lue myös: Lentokentän työntekijät varastivat Kanarialla matkustajien laukuista 2 miljoonalla tavaraa

- Mainos -

Viime joulukuussa 14 Teneriffan lentoaseman työntekijää Kanariansaarilla pidätettiin, koska he varastivat miljoonien eurojen arvosta koruja, puhelimia ja käteistä lomailijoiden matkatavaroista.

Vuonna 1928 avattu Adolfo Suárezin Madrid-Barajasin kansainvälinen lentoasema on Espanjan tärkein kotimaisten ja kansainvälisten lentojen lähtö- ja laskeutumispaikka.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Jo sitä osattiin 70-luvullakin, menin Sisiliasta Madridiin ja edelleen Valenciaan. Madridissa käsimatkatavara, ihana valk neliskulmainen laukku tarkastettiin. Tarkastaja suositteli että, laittaisin laukun hihnalle koska oli melko painava ja minä pöljä uskoin häntä. Sen koommin ei laukkua näkynyt. Ottihan se päähän, kamera, wiskipullo ja kaikkea henk koht meni, valokuvia Sisilian keikalta, joka eniten harmitti. Paikallinen agentti teki parhaansa, mutta välimatka oli lìian pitkä, jotta olis päässyt kuristelemaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *