Lukuaika: Maailman suurin risteilyalus seilaa Turusta Andalusiaan

Maailman suurin risteilyalus seilaa Turusta Andalusiaan

Suomessa rakennettu jättimäinen Icon of the Seas -laiva on pian matkalla Espanjan Cádiziin.

Suomalainen laivanrakennustaito on tunnetusti maailman huipputasoa, ja osoituksena siitä on juuri valmistunut maailman suurin risteilylaiva, Meyerin Turun telakalla rakennettu Icon of the Seas.

Royal Caribbean International -varustamon uusi ylpeydenaihe lähtee liikkeelle Turusta tiistaina (28.11.).

Alus suuntaa Espanjan Andalusiaan, missä se ankkuroituu läntisessä Andalusiassa sijaitsevaan Cádizin historiallisen kaupungin satamaan.

Andalusiasta lisää miehistöä ja palmuja

Cádizissa alukseen majoittuu lisää työntekijöitä ja mediatietojen mukaan jättilaivan kannelle istutetaan Andalusiassa myös palmuja.

- Mainos -

Icon of the Seas -alus Turun saaristossa kesäkuussa 2023 testiajossa.

365 metriä, miljardi euroa

Cádizista Icon of the Seas seilaa Atlantin halki Yhdysvaltojen Floridaan ja Miamiin, mistä se lähtee neitsytmatkalleen tammikuun lopulla 2024. Alus tekee Karibian-risteilyjä.

Risteilijä on herättänyt jo nyt valtavasti kiinnostusta.

– Tämä on parhaiten myyvä tuotteemme koskaan. Meillä on jo satoja tuhansia asiakkaita, jotka odottavat pääsyä lomalle kanssamme. Ensimmäiset risteilyt on varattu täyteen, Royal Caribbean Internationalin toimitusjohtaja Michael Bayley kertoi avajaisseremoniassa Ilta-Sanomien mukaan.

Laivan rakentaminen Turussa kesti kolme vuotta. Icon of the Seas on 365 metriä pitkä ja siinä on 20 kantta. Matkustajia siihen mahtuu ennätykselliset 7 600. Miehistön jäseniä on 2 350.

Matkustajia mahtuu kyytiin pienen kaupungin verran

Laivalla on mm. 16 uima-allasta ja 6 vesiliukumäkeä, 2o ravintolaa, 600-paikkainen teatteri, surffaussimulaattori, keskellä laivaa sijaitseva Keskuspuisto eli Central Park puineen ja istutuksineen sekä laivan keulaa koristava massiivinen lasinen kupu, Aquadome.

Alus käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä.

Aluksen hinta on arviolta 1,1-1,2 miljardia euroa.

- Mainos -

Lisääkin huikeita jättiristeilijöitä on tulossa, sillä Royal Caribbean Cruises on tilannut Meyerilta yhteensä kolme Icon-luokan laivaa, joista toinen ja kolmas on tarkoitus toimittaa vuosina 2025 ja 2026.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...