Lukuaika: Tällainen on Fuengirolan Kansainvälisten päivien Suomi-osasto: tangoa, räsymattoja ja joulupukki

Tällainen on Fuengirolan Kansainvälisten päivien Suomi-osasto: tangoa, räsymattoja ja joulupukki

Tämän vuotisten Fuengirolan kansainvälisten päivien Suomen osaston ohjelma alkaa hahmottua. Tänä vuonna kansainväliset päivät – virallisesti Feria Internacional de los Países – järjestetään 1.-5. päivä toukokuuta.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Näiden massiivisten juhlien tapahtumapaikkana on tutusti Fuengirolan Feria-alue, jossa yli 30 eri maata täyttää juhla-alueen casetat omalla kulttuurillaan sekä ruuilla ja juomilla.

Suomen osaston järjestelyoikeus siirtyi täksi vuodeksi uudelle taholle. Useampana aikaisempana vuonna järjestelyistä vastanneen Marko Levanderin sijaan tällä kertaa Suomen osastosta huolehtii uusi yritys Bebidas del Norte, jonka puhemiehenä toimii Riki Huhtala.

Tangoa ja bilemusaa

Suomen osasto on aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan feria-alueen ensimmäinen caseta, joten paikalle on helppo löytää. Suomalaisen juhlaviikon tunnelman varmistavat huippuesiintyjät ja suomalaiset juomat ja ruuat.

Kansainväliset päivät starttaavat keskiviikkona 1.5. klo 11:30 kulkueella, jossa esittäytyvät tapahtuman 33 osallistuja maata. Massiivinen kulkue lähtee liikkeelle kaupungintalon edustalta, Plaza de Españalta ja päätyy feria-alueelle.

- Mainos -

Suomen caseta avaa ovensa vappupäivänä klo 13:00 ja tapahtuman tähtiesiintyjä Marita Taavitsainen saapuu lavalle klo 14. Marita esiintyy tapahtuman jokaisena päivänä ja luvassa on tangon taikaa ja kesäistä tunnelmaa. Juhlijoille on luvassa myös letkajenkan opetusta.

Tänä vuonna Suomen osastolla kävijät pääsevät vierailemaan suomalaisessa kotalaavussa ja nauttimaan suomalaisia perinneruokia. Kotimaan tunnelma toistuu sisustuksessa ja päivittäisissä aktiviteeteissa.

Päivittäin lavalle nousevat myös Wille Rannila, Duo OMGLiveLapland ja vauhdikkaammasta menosta vastaa suosittu bilebändi Party Fellows. Illat päättää suosittu argentiinalainen DJ Tommy Martos jonka soittolistoilta löytyy niin kansainvälistä kuin suomalaista musiikkia.

Tangokuninigatar Marita Taavitsainen viihdyttää Fuengirolassa toukokuussa.

Tekemistä ja kokemista

Torstaina Suomen osastolla vierailee Visit Rovaniemi ja virallinen joulupukki suoraan napapiiriltä.

Oman panoksensa suomalaiseen tunnelmaan tuo rullakiekkoseura Fuengirola Lions, joka järjestää mahdollisuuden testata kiekkotaitoja.

Kansainvälisten päivien aikana järjestetään Aurinkorannikon Marttojen toimesta päivittäin myös käsityöpaja, jossa pääsee ihastelemaan suomalaisia käsitöitä ja kokeilemaan itsekin mm. räsymaton tekemistä ja virkkaamista.

Maistuvien suomiherkkujen ohella kurkunkostukkeena tarjoillaan mm. suomalaista perinnejuomaa lonkeroa.

Suomen osaston päiväkohtainen ohjelma ja ruokalista julkaistaan Facebook ja Instagram -sivuilla.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *