”Liikaa rintavakoa” näyttänyt naismatkustaja evättiin lennolta – espanjalaisyhtiö tuomittiin jättisakkoihin

Espanjalaisnaisen lentomatka katkesi jo kentälle, koska Vueling ei päästänyt vartalonmyötäiseen asuun pukeutunutta matkustajaa koneeseen.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Espanjalainen halpalentoyhtiö Vueling joutui maksamaan 28.000 euron sakot.

Espanjan lentoturvallisuusvirasto (Aesa) on määrännyt muhkeat 28.000 euron sakot espanjalaiselle halpalentoyhtiö Vuelingille.

Syynä on se, että viranomaiset katsovat lentoyhtiön rikkoneen ilmailualan lainsäädäntöä. Naismatkustajaa oli estetty nousemasta lentokoneeseen sillä perusteella, että hänellä oli yllään vartalonmyötäinen bodysuit, ja hän paljasti Vuelingin tulkinnan mukaan ”liikaa rintavakoa”.

Tapaus sattui jo vuonna 2019 Palma de Mallorcan lentokentällä Baleaareilla. Naismatkustaja oli astumassa Vuelingin lennolle Mallorcalta Barcelonaan, kun maapalveluhenkilökuntaan kuuluva henkilö ilmoitti hänelle, että nainen ei saisi nousta koneeseen vaatetuksensa vuoksi.

– Huolimatta siitä, että useat matkustajat kehottivat maapalveluhenkilökuntaa päästämään hänet koneeseen, yhtiö jätti hänet maahan, espanjalainen kuluttajajärjestö Facua kertoo tiedotteessaan.

- Mainos -

Facua on ärhäkkä kuluttajien suojaa ajava yhdistys, joka teki tapauksesta teki valituksen Espanjan lentoturvallisuusvirastolle Aesalle.

Seksismi maksaa, Facua totesi.

Lue myös: Käsimatkatavaroiden rahastukselle loppu? Espanja paiskasi halpalentoyhtöille historiallisen suuren 150 miljoonan uhkasakon

”Syrjivää ja seksististä”

Kuluttajajärjestön mukaan kyse on syrjivästä käytännöstä, jossa oli seksistisiä sävyjä. Järjestö muistutti, että mikään säädös ei nimenomaisesti kiellä matkustajien pääsyä koneeseen heidän vaatetuksensa perusteella, kunhan se ei ole ristiriidassa yleisen järjestyksen kanssa.

Valituksessa korostettiin, että lentomatkustajan oikeuksia oli loukattu ”syrjimällä häntä hänen pukeutumistapansa vuoksi ja jättämällä hänet täysin puolustuskyvyttömäksi muiden matkustajien edessä.”

Vaikka kuohuntaa herättänyt tapaus sattui jo 2019, kuluttajajärjestö sai tiedon sakkorangaistuksesta vasta juhannuksen alla 2024.

Espanjan lentoturvallisuusvirasto oli langettanut Vuelingile 28.000 euron sakot tapauksesta jo vuonna 2020.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *