Lukuaika: Lentokapteeni pissatti Erjan koiran, kun myrsky esti laskeutumisen Málagaan

Lentokapteeni pissatti Erjan koiran, kun myrsky esti laskeutumisen Málagaan

Tampereelta Espanjan Aurinkorannikolle emäntänsä kanssa lentänyt Rudolf-villakoira päätyi Sevillaan, missä AirBalticin kapteeni osoitti hienoa tilannetajua.

Tamperelelainen Erja Oksman oli torstaina (19.10.) lentämässä tuttuun tapaan Air Balticin suoralla lennolla Tampereelta Málagaan.

Mukanaan Erjalla oli rakas matkakumppani, kolmevuotias Rudolf-kääpiövillakoira, joka on tottunut lentämään koneen matkustamossa.

– Se on tottunut lentämiseen jo pennusta asti. On aina tulossa innoissaan jo kentälle, Erja kertoo Fuengirola.fi:lle.

– Rudolf menee mielellään portilla kuljetuslaukkuun ja nukkuu laukussa minun jalkatilassa. Päiväunien jälkeen pääseekin Espanjan aurinkoon.

- Mainos -

Lue myös: Video: palmu oli kaatua kävelijän päälle – myrsky teki tuhojaan Aurinkorannikolla

Kone seisoi Sevillan kentällä tunteja

Mutta torstaina Espanjassa raivonnut myrsky muutti Erjan ja Rudolfin suunnitelmat. Aline-myrskyksi ristitty myräkkä sekoitti lentoliikenteen, ja illan pahimpien tuulten aikana 37 Málagan lentokentälle matkalla ollutta lentokonetta ohjattiin laskeutumaan muille kentille.

Niin kävi AirBalticin Tampereen-lennollekin, jonka oli määrä laskeutua Málagaan torstai-iltana kuuden jälkeen.

Sen sijaan Erja, Rudolf ja koneellinen muita matkustajia laskeuitikin Andalusian pääkaupunkiin Sevillaan.

Lue myös: Kova myrsky estää koneiden laskeutumisen Málagaan

– Odotus kentällä koneessa muutamia tunteja, Erja kertoo.

– Kysyin lentoemännältä voinko käyttää koiraa ihan portaiden juuressa, kun varmasti jo kova pissahätä. Lentoemäntä sanoi kysyvänsä lupaa koneen kapteenilta.

Rudolf on kolmevuotias kääpiövillakoira. Kuva: Facebook @erjaoksman.

”Kapteeni tuli ja sanoi, että hän ulkoiluttaa koiran”

Hetken päästä Erja koki iloisen yllätyksen.

- Mainos -

– Kapteeni tuli ja laittoi turvaliivit. Sanoi, että matkustaja ei voi poistua koneesta. Mutta hän ulkoiluttaa Rudyn. Ja olisi varmaan mukavaa, että hän vie sen tuonne nurmikolle, Erja kuvailee.

AirBalticin kapteeni vei Rudolfin ulos pissalle Sevillan kentällä. Erja – kuten muutkin hetkeä todistaneet matkustajat – ovat kiitollisia kapteenin hienosta tilannetajusta ja nelijalkaistenkin asiakkaiden huomioimisesta.

– Tätä kutsutaan palveluksi!

Erja julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvankin, kun kapteeni on palamassa Rudolfin pissityksestä kaatosateessa koneeseen.

Erja otti kuvan, kun AirBalticin lentokapteeni kävi pissattamassa Rudolf-koiraa Sevillan lentokentällä kaatosateessa torstai-iltana. Kuva: Facebok @erjaoksman.

”Arvostan lentoyhtiön asennetta palveluun”

Erja kertoo lentävänsä Rudolfin kanssa noin kuukausittain Suomen ja Espanjan välillä. AirBalticiin hän on ollut muutenkin hyvin tyytyväinen.

– Varaukset sujuvat hyvin, asiakaspalvelu vastaa nopeasti, koneet ovat uusia, henkilökunta on aina ollut hyvällä palveluasenteella. Myös heidän suhtautuminensa koiriin on erittäin mukavaa, Erja kiittää.

– AirBaltic on aina kohdellut hyvin myös koiria mutta pissareissu kapteenin ulkoiluttamana oli tietysti jo huippu. Kuvastaa yhtiön asennetta palveluun, jota yrittäjänä arvostan kovasti. Kun kilpailu kiristyy, niin mielestäni hyvä palvelu koko toimintaketjussa on todella tärkeää.

Lue myös: AirBalticin suorat lennot Tampereelta Málagaan alkavat vappupäivänä

AirBaltic on Latvian kansallinen lentoyhtiö, joka on perustettu vuonna 1995.

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Riiassa, ja suurin osa lennoista operoidaan Riian kansainväliseltä lentoasemalta. AirBalticin muita solmukohtia ovat Vilnan kansainvälinen lentoasema ja Tallinnan Lennart Meri -lentoasema. Lisäksi yhtiö perusti 2022 uuden solmukohdan Tampere-Pirkkalan lentoasemalle.

- Mainos -
Erja Oksman on ennenkin joutunut laskeutumaan Málagan sijasta Sevillaan. Tässä hänen kokemuksensa tammikuulta 2019.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...