Lukuaika: Video: palmu oli kaatua kävelijän päälle – myrsky teki tuhojaan Aurinkorannikolla

Video: palmu oli kaatua kävelijän päälle – myrsky teki tuhojaan Aurinkorannikolla

Torstainen Aline-myräkkä sekoitti lentoliikenteen, kaatoi puita, katkaisi sähköjä ja rikkoi ikkunoita Espanjan Aurinkorannikolla. Hätäpuheluita kirjattiin Andalusiassa yli 1 700. Pahemmilta henkilövahingoilta vältyttiin.

Aline-myrskyksi ristitty myräkkä aiheutti tuhoja Espanjan Aurinkorannikolla torstaina (19.10.)

Andalusian hätäkeskus sai torstai-illan ja yön aikana yli 1 750 hätäpuhelua ympäri eteläistä Espanjaa. Kovat, puuskittaiset tuulet ja myöhäisillan tunteina iskenyt rankkasade sekoittivat liikennettä ja aiheuttivat vaaratilanteita teillä ja kaduilla.

Esimerkiksi Benalmádenassa voimakkaimmat tuulenpuuskat olivat 76 km/h. Málagan maakunnassa satoi paikoitellen peräti 50 millimetriä vuorokaudessa.

Málagan lentokentällä jouduttiin poikkeusjärjestelyihin, koska hurjan sivutuulen takia koneet eivät voineet laskeutua kentälle.

- Mainos -

Ainakin 37 Aurinkorannikolle lentämässä ollutta konetta käännytettiin muille kentille, kuten Madridiiin, Barcelonaan, Valenciaan, Sevillaan, Granadaan, Almeriaan, Alicanteen and Jereziin. Laskeutuminen Málagaan oli pysähdyksissä noin kahden tunnin ajan pahimman myräkän aikaan ja päättyi klo 21.30.

Aline-myrsky kaatoi puun lasten leikkikentällä Espanjan Aurinkorannikolla.

Tuhannet matkustajat jumissa Málagan kentällä

Fuengirola.fi uutisoi monia suomalaisiakin koskettaneesta lentomuutoksista torstai-iltana.

Lue myös: Kova myrsky estää koneiden laskeutumisen Málagaan

– Täällä me odotellaan Sevillan kentällä koneessa istuen, raportoi Tampereelta Málagaan Air Balticilla lentämässä ollut Jaska Hynninen.

Koneen piti laskeutua Málagaan klo 18.15, mutta Hynninen ja muut matkustajat pääsivät Costa del Solin lentokentälle vasta 22.22. Kaikki sujui kuitenkin rauhallisesti.

Lentosekaannus aiheutti tungosta Málagan kentällä, sillä mediatietojen mukaan tuhannet epätietoiset matkustajat joutuivat odottamaan koneitaan ja osa joutui jäämään yöksi hotelleihin.

Myrskyrintama on kurittanut koko Iberian niemimaata, ja torstaina päivällä esimerkiksi amerikkalaisen United Airlines -yhtiön lento Washingtonista Portugalin Lissaboniin joutui laskeutumaan Málagaan.

Palokunta sai hälytyksen Fuengirolan vapaa-ajankeksukseen tulipalon takia myrskypäivänä.

Leijalautailija lensi puuhun

Suurin osa Aline-myrskyn aiheuttamista tuhoista johtuu oksien, puiden, katukalusteiden ja aitojen kaatumisesta. Lukuisia hälytyksiä on tullut myös teille ja kaduille lentäneistä esteistä.

- Mainos -

Sevillan ja Huelvan seudulla on kärsitty myös tulvista, kun rankasti ryöpynnyt vesi on vallannut asuin- ja liiketilojen kellareita. Tulvahälytyksiä on kirjattu yli satoja.

Puiden kaatuminen on ollut yksi yleisimmistä vaaratilanteista. Palmut ja muut puut ovat irronneet juuristaan ja rysähtäneet maahan, osa autojen päälle.

Palokunta korjasi rikkoontuneen näyteikkunan jälkiä Manilvassa, läntisellä Aurinkorannikolla.
Puun oksa irtosi Mijasin Las Lagunasissa.

Córdoban maakunnassa autoilijaa jouduttiin auttamaan, kun puu kaatui hänen päälleen hänen ajaessaan autoaan valtatiellä CO-4100 iltapäivällä.

Tarifassa Valdevaquerosin rannalla  leijalautailija lensi puuhun, ja palomiehet pelastivat loukkaantuneen hurjapään sairaalaan.

Cádizissa taas asukas kuvasi kotinsa ikkunasta videon, kun pihapalmu taipui uhkaavasti rajussa tuulessa. Kadulla sateenvarjonsa kanssa taistellut mies pelastui kuin ihmeen kaupalla: hän käveli paria sekuntia ennen alta pois, kun  kookas palmu kaatui ja rysähti katuun.

KATSO hurja video:

Madridissa vesi tulvi metroon

Vanhempi mies joutui sairaalaan Córdobassa, kun markiisi putosi hänen päälleen kaupungin kadulla.

- Mainos -

Sähkökatkoksia on ollut siellä täällä Andalusissa. Hätäkeskuksen mukaan etenkin Rondan alue on kärsinyt useista sähkökatkoksista. Viat on saatu korjattua.

Espanjan pääkaupungissa Madridissa vesi tulvi jopa metroasemalle.

KATSO video Madridin tulvasta:

Aurinkorannikolla sää poutaantuu

Espanjan Ilmatieteen laitos (Aemet) pitää  perjantaina voimassa oranssin ja keltaisen varoituksen kolmessa  Andalusian maakunnassa tuulen, sateen ja rannikkoilmiöiden vuoksi.

Varoitukset koskevat Almerian, Granadan ja Jaénin maakuntia itäisessä Andalusiassa.

Perjantain säävaroitukset ovat itäisessä Andalusiassa.

Fuengirolan seudulla varoituksia ei enää ole, vaan sään odotetaan poutaantuvan ja myräkän laantuvan. Päivälämpötilat ennustavat perjantaille maksimissaan +25 asteen lämpöä.

Lauantaina on mukava syksyinen aurinkopäivä, sunnuntaina sataa ripotella hivenen vettä.

Fuengirolan sää pe-su lupaa perusmukavaa keliä.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...