Lukuaika: Sumu estänyt lentojen laskeutumisen Málagaan – Sevillassa kaaos

Sumu estänyt lentojen laskeutumisen Málagaan – Sevillassa kaaos

Aurinkorannikolle lauantaina iltapäivällä levinnyt merisumu on aiheuttanut suuria ongelmia Málagan lentoasemalla. Useita lentoja on jouduttu ohjaamaan muille kentille, lähinnä Sevillaan. Ainakin yksi Suomesta tulossa ollut lento oli näiden joukossa. Sevillan lentoasemalla on lähes kaoottinen tunnelma asian takia.

-Meille ilmoitettiin lähestyessämme eteläistä Espanjaa, että Málagassa on liian sakea sumu laskeutumiselle. Kapteeni kertoi, että lennonjohto on pyytänyt konetta laskeutumaan Sevillaan, kertoo Erja Oksman, joka oli mukana SAS:n lennolla Tampereelta Málagaan.

Málagan lentokenttä on kieltänyt laskeutumisen myös usealta muulta lennolta ja ohjannut ne Sevillaan. Sevillasta ihmisiä yritetään saada busseilla Málagaan, mutta palvelu takkuaa pahasti.

-Täällä on 2.000-3.000 ihmistä, joiden päämääränä oli laskeutua Málagaan. Busseja on meidän laskujemme mukaan käytössä kolme kappaletta, joten kovin isoa prosenttia tästä porukasta ei niillä saada liikkeelle. Kello on jo yli kymmenen illalla, en tiedä miten tässä edetään, kukaan ei ole antanut mitään tolkullista informaatiota, Oksman kertoo.

Tuhannet ihmiset miettivät, missä ensi yö vietetään. Sevillasta Málagaan ei busseja ole lähdössä riittävästi.

Sevillasta Málagaan on matkaa reilut 150 kilometria. Matka ei ole järin pitkä, mutta myöhään lauantai-iltana tuhansien ihmisten kuljettaminen nopealla varoituksella on lähes mahdotonta. Matkustajille ei ole ainakaan toistaiseksi tarjottu esimerkiksi hotelliyötä tai muita mahdollisia vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi.

- Mainos -

-Lentokoneessa henkilökunta kiitti lennosta ja neuvoi etsiytymään bussikuljetusten pariin. Bussikuljetuksia ei nyt näytä olevan, joten tästä saattaa tulla pitkä yö. Onneksi huomenna ei sentään ole työpäivä, Sol Eyes silmäklinikalla Fuengirolassa silmälääkärinä työskentelevä Oksman sanoo.

Jotkin lennot ovat päässeet laskeutumaan Málagaan lähes normaalisti, esimerkiksi Finnairin koneen oli määrä laskeutua klo 20.05 ja se laskeutui 20.49. Samaisen koneen oli tarkoitus lähteä takaisin Helsinkiin klo 21.05, lentoon se pääsi klo 22.35. Myös Norwegianin iltalento myöhästyi noin puolitoista tuntia.

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...