Lukuaika: Lähettiläistä ja toimintatavoista

Lähettiläistä ja toimintatavoista

Suomen nykyinen Espanjan suurlähettiläs Tiina Jortikka-Laitinen tuntuu olevan hyvin tehtäviensä tasalla. Vaikuttaa siltä, että hän ymmärtää Aurinkorannikon suuren suomalaisyhteisön odotuksia ja tarpeita. Mikä tärkeintä, hän myös toimii edistääkseen suomalaisten hyvinvointia. Niin alueella vaikuttavien suomalaisten yritysten kuin kansalaistenkin.

Edellisestä suurlähettiläästä Roberto Tanzi-Albista tekisi mieleni sanoa, ja sanonkin, pahasti. Häntä elämä täällä Espanjan perähikiällä ei kiinnostanut pätkän vertaa. Kovin montaa kertaa kautensa aikana hän ei Aurinkorannikolla vieraillut ja nekin harvat kerrat olivat lähinnä pakkokäyntejä jonkin yhdistyksen tai instituution juhlissa. Hänkin teki varmasti hyvää ja tärkeää työtä isänmaan hyväksi, mutta tapa toimia oli vanhanaikainen kristallidiplomatiaan perustuva.

Ensimmäisen kerran Aurinkorannikon suomalaisyhteisö sai valtiovallan huomiota osakseen kymmenen vuotta sitten, kun suurlähettiläänä aloitti Markku Keinänen. Hänen kautensa aikana vahvistui käsitys siitä, että ulkosuomalaisten asia on tärkeä myös ulkoministeriölle. Keinänen ajoi vahvasti koulun, Sofia opiston ja monen muun yhteisön asioita valtionhallinnossa. Ja ennen kaikkea hän kävi paikan päällä Aurinkorannikolla, tutustui ihmisiin ja sitä kautta ymmärsi alueen suomalaisyhteisön vahvuudet ja myös heikkoudet ja ongelmat.

- Mainos -

Onneksi lyhyen pimeän ajan jälkeen on jälleen palattu tulevaisuuteen uskovaan aikaan. Jortikka-Laitisen lähestymistapa suomalaisyhteisöön on erilainen kuin Keinäsellä, mutta niin sen pitääkin olla. Pala palalta asioita rakennetaan ja tehdään paremmaksi. Torstainen tilaisuus Smart Work Plazassa oli hieno alku valtiovallan ja Aurinkorannikon suomalaisten yrittäjien vuoropuhelulle. Kiitos siitä, se tuli tarpeeseen.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...