Lukuaika: Aurinkorannikon business-elämä ammattimaistuu

Aurinkorannikon business-elämä ammattimaistuu

Fuengirolan Smart Work Plazassa järjestettiin torstai-iltana tilaisuus, johon oli kutsuttu alueen suomalaisia yrittäjiä tapaamaan suurlähettilästä, Business Finlandin edustajia Harri Lanningia ja Daria Mashkinaa sekä espanjalais-suomalaisen kauppakamarin puheenjohtajaa Kristoffer Mannesia. Kyseessä oli verkostoitumistapahtuma, jossa suomalaiset yrittäjät pääsivät kertomaan tarpeistaan oikeille henkilöille.

Raimo Juvonen ja Kim Nurmi ovat pikkuhiljaa aloittamassa fillarivuorkraustoimintaa Aurinkorannikolla.

Espanjan markkina on ollut suomalaisyrityksille kiinnostava jo pitkään. Toiminta on pienyrityksiä lukuun ottamatta keskittynyt pitkälti Madridin ja Barcelonan alueille.

Suurlähettiläs Tiina Jortikka-Laitinen lupasi, että jatkossa Aurinkorannikon suomalaisyhteisö otetaan huomioon riippumatta siitä, kuka lähetystön vetäjänä on.

-Me Madridin lähetystössä olemme pikkuhiljaa heränneet siihen, että Aurinkorannikolla on paljon aktiivista toimintaa. Suomalaisten yrityselämä on vilkasta ja taitaa olla niin, että missään muualla maailmassa ei ole yhtä organisoitua yhteisöllistä toimintaa suomalaisten keskuudessa kuin Aurinkorannikolla. Tiedämme myös, että yhteisö kasvaa kovaa vauhtia. Saattaa hyvin olla, että jokaisella Finnairin Málagan lennolla on yksi, joka jää tänne pysyvästi, suurlähettiläs totesi avauspuheenvuorossaan.

Liike-elämässä on viime aikoina on huomattu, että myös Málagan alue ja Aurinkorannikko voivat olla hedelmällistä toimintaympäristöä. Apuja laajentumiseen haetaan usein Business Finlandilta, ja sen tarkoitus on kurkottaa Madridista etelään Aurinkorannikolle saakka. Yksin se ei onnistu, vaan työhön tarvitaan paikallista osaamista. Siksi Business Finland ja Fuengirolassa toimiva Smart Work Plaza solmivat syyskuussa yhteistyösopimuksen.

- Mainos -

– Smart Work Plaza Business & Co-working keskus tuo verkostoomme paikallisen asiantuntemuksen ja yhteistyöverkostot Aurinkorannikolla, iloitsee Daria Mashkina, Business Finlandin Espanjan ja Portugalin maavastaava.

Smart Work Plazan yrittäjille Pauliina Mansolle ja Outi Hannukselalle solmittu yhteistyö on tärkeä merkkipaalu.
– Tämä on loistava mahdollisuus löytää yhteistyömahdollisuuksia ja kertoa ulkomailla toimivia yrityksiä tukeville organisaatioille mitä yritykset tekevät ja millaisissa asioissa tukea kaivataan, Manso iloitsee.

Konkreettisesti yhteisteistyö näkyy esimerkiksi niin, että Smart Work Plaza on listattu Business Finlandin avoimeen Expert Search -palveluun yhteistyöpartneriksi. Alkaneen yhteistyön hedelmiä oli myös torstainen tilaisuus.

Kauppalehden tiimi Jyrki Palo ja Mika Nuorva olivat paikalla reportaasia tekemässä.
Liikuntayrittäjä Kaisa Saarentola, illan emäntä Smart Work Plazan Pauliina Manso ja Montessori pedagogi Tuisku Pekkarinen Fuengirolan Kotikoulun Tuiskulasta.
Illan tajoilusta vastasi Simply Scandianvian catering.
Krp:n yhdysmies Aurinkorannikolla Kaj Björkqvist kertoi ikäviä uutisia. Monet järjestäytyneen rikollisuuden tekijät Suomesta ovat siirtyneet Aurinkorannikolle.

Tässä linkki ainakin hieman asiaan liittyvään pääkirjoitukseen: https://fuengirola.fi/lahettilaista-ja-toimintatavoista/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...