Lukuaika: Kuningatar Sofia, 85, joutui sairaalaan

Kuningatar Sofia, 85, joutui sairaalaan

Edellisen kerran kuningatar Sofia oli sairaalassa, kun hän synnytti kuningaspoikansa Felipen 56 vuotta sitten.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Kuningatar Sofia. Kuva: Casa del Rey.

Espanjan hovi tiedottaa, että entinen kuningatar Sofia, 85, on joutunut sairaalahoitoon,

Sofia vietiin yksityissairaalaan tiistai-iltana Madridissa.

Kuningatarta hoidetaan virtsatietulehduksen vuoksi, ja hänen vointinsa kuvataan parantuneen ”erittäin nopeasti ja positiivisesti”.

Sofia on Espanjan entisen kuninkaan, skandaaleissa ryvettyneen Juan Carlos I:n puoliso ja maan nykyisen kuninkaan Felipe VI:n äiti. Syntyjään hän on Kreikan ja Tanskan prinsessa.

- Mainos -

Sofia ja Arabiemiraattien Abu Dhabissa maanpaossa elävä Juan Carlos ovat yhä näennäisesti naimisissa, mutta he elävät toisistaan erossa.

Lue myös: Kuningatar Letizia kiiruhti muistojuhlasta kampaajalle – uusi tyyli puhuttaa Espanjassa

Viime lauantaina Sofia ja Juan Carlos tosin esiintyivät harvinaisesti samassa julkisessa tilaisuudessa, kun he molemmat osallistuivat – vaikkakin erikseen – Madridin pormestarin Jose Luis Martinez-Almeidan häihin.

Sofia vieraili Aurinkorannikolla pääsiäisenä. Hän kunnioitti läsnäolollaan Málagassa pääsiäiskulkuetta kiirastorstaina. Sateesta huolimatta kuningaar osallistui legioonalaisten näyttävän kulkueen alkuun Málagan satamassa.

Perinteistä pääsiäislomaansa viettänyt kuningatar matkusti Aurinkorannikolle Palma de Mallorcalta.

KATSO video Málagasta kiirastorstaina 2024:

Sairaalassa viimeksi Felipen synnytyksessä

Kuningatar Sofian kerrotaan olevan ikäisekseen erittäin hyvässä kunnossa eikä kuningatar ole tiettävästi koskaan ollut sairaalahoidossa. Espanjalaismedioiden mukaan Sofia kävi viimeksi sairaalassa 30. tammikuuta 1968, kun hän synnyttämään pienen poikansa, kuningas Felipen.

- Mainos -

Kuningatar on aina huolehtinut ruokavaliostaan ​​sekä fyysisestä kunnostaan. Aikaisemmin hän hiihti, ratsasti, pelasi tennistä ja nuoruudessaan hän oli jopa Kreikan purjehdusjoukkueen varajäsen Rooman olympialaisissa 1960.

Sofian tiedetään nauttivan yksinkertaisesta ruoasta ja ruoista, jotka sisältävät vihanneksia, tuoreita vihanneksia, juustoja ja hedelmiä. Hän ei juuri juo alkoholia, vaikka pitääkin punaviinistä sekä rakastaa suklaata.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *